Ballarín, mossèn nacionalista: Pujol està «donant la vida per la pàtria i pels seus»

Un altre que no sap distingir entre amistat i acte de fe.

ballarín

Mn. Ballarín (si us plau, passi pel catalanitzador de cognoms) és un mossèn molt simpàtic, capellà de Gósol, ja nonagenari. Tot i que no es coneix que la seva parròquia sigui un referent de conversions o una vibrant comunitat de fidels, els seus articles i llibres van tenir molta divulgació en el seu temps. La temàtica era principalment de principis cristians aigualits en autoajuda i new age, amb un toc nacionalista.

Mossèn Ballarín és amic de Pujol des de la infantesa. Quan es va assabentar de La Confessió de l’expresident de la Generalitat, va fer una missa per ell i ho va publicar en un article a El Matí Digital. Ben intencionada, si era per pregar per la seva conversió, contrició i paciència en el seu suposat sofriment per la seva hipocresia durant 34 anys; amb esquerpa intenció política, si era només per deixar constància mediàtica del suport a un amic.

Ara el pare Ballarín ens diu al mateix digital sobre Pujol que «li endevino una grandesa de patrici romà donant la vida per la pàtria i pels seus», i que les crítiques al Gran Evasor li recorden a «cadells de lleó cruspint-se les tripes d’una zebra esventrada». La culpable de tot sembla ser Alícia Sánchez Camacho, per haver «fet cantar» l’amiga del fill Pujol a La Camarga: «això és més greu que tenir cent milions robats a Suïssa».

No, mossèn Ballarín, l’amistat dels homes no és un acte de fe. Els homes som dèbils i torts. Pujol ha estat un hipòcrita durant 34 anys, predicant ètica (mireu aquest vídeo o llegiu com parlava d’«ètica cap a laindependència»), quan els catalans pagavem impostos i ell amagava milions a paradisos fiscals. I l’Evangeli ens diu que el fariseisme no li agradava gens a Jesucrist.

De debò creu que Pujol està sofrint ara pel bé de Catalunya? De debò creu que les crítiques a la seva persona són actes «carnívors»? De debò creu que la culpa dels actes evasors d’en Pujol és del PP?

L’amistat veritable no consisteix en compartir ideologia, o en estar amb l’amic «a tortes i dretes i a totes», com diu en Ballarín. L’amistat d’amor és fer això i alhora exigir a l’amic l’adhesió al bé i a la veritat: amicus Plato, sed magis amica veritas. Igual que feia el Crist amb l’adúltera que va perdonar: «Marxa i no pequis més»

Pujol i Ballarin expliquen bé la degeneració de la política i la fe a la Catalunya dels darrers 40 anys. Cal passar pàgina.

Dolça i desorientada Catalunya…

bastoncillo

 Categories: Huid del nacionalismo

Tags: , , , , ,

13 comentarios

 1. Sembla que en Pujol no ha fet bé, però amb la nova llei d’amnistia del nou govern de la República Catalana quedarà ben perdonat. I sempre tindrem en compte les seves bones aportacions gràcies a les quals s’ha produit l’embrió del nou estat.

 2. Así que este señor Ballarín (ME NIEGO a llamarle mossèn) le adivina a Pujol «la grandeza de un patricio romano».

  Supongo que de esos patricios romanos rodeados de esclavos, de esos que llevaban a su señora en una cabina de madera cargada a hombros de esclavos.

  Supongo que de los que disponían de las vidas de sus esclavos y los compraban y vendían. De esos patricios que disfrutaban viendo a los esclavos gladiadores luchar a muerte entre ellos para darle diversión.

  Y los esclavos somos nosotros…

  Pujol nos ha robado y mentido… nos ha manejado como a marionetas durante más de 30 años. Pero lo que NUNCA lograré perdonarle es que encima nos haya confrontado entre nosotros y contra el resto de España.

  Sr. Ballarín. Hágase un favor a usted mismo y hágalo a la humanidad… CIERRE LA BOCAZA.

 3. Si, entregat per a tota la vida per a robar i defraudar, el molt xoriço i mafiós.

 4. Si, entregado de por vida para robar y defraudar, el muy chorizo y mafioso.

 5. Vaig trobar un día a mosen Ballarin a casa d’un prohom de CDC a prop del golf de St.Cugat, amb el puro a la mà. Vivia en aquella mansió «a pan y cuchillo» com en els temps feudals, quan un senyor que es preués de ser-ho mantenía a casa seva a un capellà, que s’encarregava d’arreglar els asumptes amb el més enllà. Es un personatge molt agradable i amb un esperit crític envers els temes eclesiàstics molt poc habitual en un mossen. Llàstima que s’ha deixat enceguir per la relació massa estreta que ha tingut amb aquests especímens nacionalistes.

 6. A este piadoso mossen, tan proclive él a la caridad cristiana y el perdón, no le recuerdo haciendo una misa por los accionistas estafados de Banca Catalana. ¿alguien sí?

 7. Uno de los 7 mandamientos de la Ley de Dios es «no robarás».
  ¿Qué opina al respecto el tal mossen?. O, dependiendo de quien es el ladrón ¿es disculpable?.

 8. Mister Tronxo o Señor Ballarin, ya que renuncia a su condición al no vestirse NUNCA como tal, debe ser por el peligro de genocidio que los del Frente Popular con ERC a la cabeza les envíen a la Rabasada o a la calle san Elies No tiene NI IDEA el sacramento de la Confesión, seguro que hace siglos que no se confiesa y mas siglos que no se coloca dentro de un confesionario, pero sigue con el momio de cobrar por ello. Sr Ballarin ya que RESTITUIR lo robado y con los intereses debidos, pedir perdón y aceptar la pena impuesta sin nuevas querellas.

 9. Pujol es un estafador. Ballarin, no perdona, justifica y da cobertura moral al estafador. A Ballarin se le debe perdonar, pero las autoridades eclesiásticas deben apartarlo del ejercicio de sus responsabilidades que tenga dentro de la Iglesia Católica. Como mínimo .

 10. Digo lo que a todas luces se debe decir: Pujol es un delincuente; espero que vaya a la cárcel y sobre todo que devuelva lo robado.

 11. Respetemos la edad del mosén; aunque sus tonterías no merezcan el menor respeto. Creo que a los fariseos los llamaba Jesús «sepulcros blanqueados». Tal es el tal Ballarín.

 12. Vamos a ver Ballarin, que yo soy agnóstico y creo que se más de religión cristina que tú: Cuando los fariseos se acercaron a Jesús De Nazareth preguntandole si era lícito desde la moral que predicaba pagar impuestos éste le respondió: «A Dios lo que es de Dios y al César lo que es del César». Pues ya sabes Mossen, Don Pujol a pagar al César y a pedir perdón a Dios por pecar, a ver si ahora vas a saber más de religión que el creador de tu Fe.Aunque la verdad, los nacionalistas estaís tan acostumbrados a manipular a vuestro antojo la historia que no me asombraría que ya empezaseis tambien a manipular la religión, creando, como hizo Enrrique VIII, un cisma con Roma y constituyendo «La fe de la Catalunya lliure»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PROTECCIÓN DE DATOS: De conformidad con las normativas de protección de datos, le facilitamos la siguiente información del tratamiento: (leer)

 • Responsable: Edicott Consulting SL
 • Fines del tratamiento: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios.
 • Derechos que le asisten: cceso, rectificación, portabilidad, supresión, limitación y oposición. Más información del tratamiento en la política de privacidad.