Felip Puig descol.locat: Somatemps es presenta al Bruch i li recorda que vam lluitar per Espanya.

El conseller queda fora de joc.

Somatemps Bruch 2

Les coses estan canviant. Somatemps vol fer cultura catalana lliure de nacionalisme i val la pena recolzar-los. Els hem vist protestant contra el discurs d’odi davant el simposi «Espanya contra Catalunya», plantats davant TV3 per denunciar la seva manipulació ideològica, i explicant l’esperit hispànic de Catalunya a Poblet. Ara s’han anat al Bruch per homenatjar el Timbaler i celebrar la independència espanyola de Napoleó.

Al Bruch, el juny de 1808 l’invencible exèrcit napoleònic, conqueridor de tota Europa, va ser derrotat per dues vegades per unes poques tropes regulars de l’Exèrcit espanyol i per voluntaris dels sometents catalans de Manresa, Igualada, Tàrrega i rodalia. D’entre ells es diu que n’hi havia un, n’Isidre Lluçà i Casanoves, fill de Santpedor, que utilitzava un tambor de les confraries, i la reverberació del so del tambor en xocar amb les parets de Montserrat va fer creure als invasors que el nombre de soldats espanyols era molt superior al que realment hi havia. Gestes com la del Bruc o l’heroica defensa de Girona són clares referències històriques del fervor patriòtic dels catalans en defensa d’una Espanya lliure d’imposicions estrangeres.

Aquest diumenge 8 de juny, la població del Bruch ha representat la tradicional recreació de la batalla contra el Francès. Com tantes altres festes populars, el nacionalisme ha transformat una festa tradicional en una eina d’acotrinament. L’ara conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha manifestat que «Catalunya ha perdut totes les guerres, però que aquesta vegada la guanyarà en la consulta». El cert és que Catalunya va guanyar moltes guerres, inclosa la guerra d’Independència espanyola, però la història nacionalista és una invenció permanent per generar sentiments negatius.

somatemps bruch

Membres de Somatemps han realitzat un acte al peu de l’estàtua del Timbaler del Bruch per reivindicar el veritable esperit dels combatents. S’ha llegit un manifest i s’ha coronat el monument al timbaler amb les banderas de Catalunya i Espanya. Per finalitzar l’acte, han desplegat una pancarta amb el lema «Catalanitat és Hispanitat”. El conseller Puig no s’ho creia. Més tard han fet un dinar de germanor.

En el Manifest del Bruc, Somatemps recorda que:

«La gesta del Bruc, que avui commemorem amb noble orgull, com a catalans que som i, per tant, espanyols, és un símbol no només del tremp de la nostra gent i de la seva heroïcitat en moments crítics de la Història, sinó també del catalanisme hispànic que sempre s’ha viscut a la nostra terra. Així, la gent humil d’aquestes comarques, igual que van fer arreu de Catalunya i d’Espanya sencera, s’aixecarà en armes contra l’invasor francès per la llibertat i la independència d’Espanya, que no fou vista com quelcom aliè, sinó com la identitat pròpia posada en perill.»

Endavant Somatemps!

bastoncilloCategories: Catalunya de tots, Historia, Huid del nacionalismo, Mejor juntos, Tradiciones

Tags: , , , ,

19 comentarios

 1. Leyenda en la estatua: Viajero, para aquí, que el francés también paró, el que por todo pasó no pudo pasar de aquí. Emocionante ¿verdad?.

 2. Muy bien por los de Somatemps. Excelente lo de su presencia en el Bruc. Esta asociación recién nacida, y con muy pocos medios económicos comparada con otras, muestra, junto a un gran rigor intelectual en temas históricos, que tienen lo que se ha de tener para estar en los sitios «difíciles» cuando se ha de estar. El Timbaler fue así desagraviado, tras la tergiversación absoluta del acto oficial presidido por el Conseller. Y ahí quedó a sus pies, rindiéndole merecido homenaje, la bandera de España que eclipsó a la estelada.

 3. Si algú de tots aquells herois catalans de la guerra contra el Francès aixequés el cap i veiés al Mas demanant l’ingrés a la Francofonia, no vull pensar el que passaria……..

 4. Fuerza y Honor.
  Endavant!!

 5. Baixem del limbe del silenci i diem: ¡Qué a gust estem a Espanya, i quan en agrada ser espanyols! I al so d’aquest timbal fugiran els il·lusos que ens volen fer fora d’Espanya. Al igual que ho van fer els francesos.
  TIMBALER 7 MILIONS

 6. Realmente estos Independentistas conoce la verdadera historia de Catalunya??… creo que el 99%no pasó de párvulos.

 7. El Timbaler del Bruch ja es podía haver tocat els collons….

  • Per suposat! i amb ell tots els milers de patriotes catalans que van sacrificar vides i hisendes per a deslliurar Espanya del jou francès. Si tots ells s’haguessin quedat a casa fent punt de creu o macramé, avui el problema del nacionalisme/secessionisme a Catalunya no hauria existit mai, senzillament avui seriem francesos i NOMÉS parlaríem francès. Tu sí que ets un català de cap a peus!!!

 8. Tots sóm timbaler. Fora el nacionalisme fruït de la República francesa. Fem fora els nacionalistes que tots ells són uns «botiflers»

  • No cal fer fora ningú , esn semblariam amb ells. Res mes cal fer-lis entendre que som molts mes els assenyats i catalanistas de debó , que no pas els emboixits arrastrats per uns interessos partidistas i quasi inconfesables.

 9. Felicitats als «nous timbalers»….

 10. La verdad siempre se ha abierto camino a lo largo de la Historia.

 11. Diuen que Felip Puig vol canviar-se el nom. Tothem, que a la seva familia ha de haver-hi una tradició «felipista».

 12. Una bona iniciativa de somatemps.

 13. Mi reconocimiento als Somatemps, por su historia, por su gesta más emblemática reconocida, y ahora con el acto de homenaje al timbaler, reconociendo la historia real y haciendo Catalunya cada más grande, defenfiendo su identidad y origen.
  «Cade vegada mès grans»

 14. Amunt Espanya!

 15. hem de lluirtar sense aturar-nos contra l´independentisme. De moment Duran i Lleida els deixa molt fumuts.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

 • Responsable: Dolça Catalunya
 • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
 • Legitimación: Consentimiento del interesado
 • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
 • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.