L’alcaldesa de Sant Pol sintetitza la negativitat nacionalista.

Garrido

«Santpolencs: aquesta és la vostra nova bandera. La cubana»

Montserrat Garrido (si us plau, passi pel catalanitzador de cognoms) és l’alcaldessa per CiU de Sant Pol de Mar. A la dona no se li coneix més mèrit que el seu gust per incomplir les lleis, especialment la que mana que a la casa de la vila pengin les banderes de tots: la catalana y l’espanyola.

Aquesta alcaldessa obsessionada amb el nacionalisme ha escrit un editorial a l’edició de gener de la revista municipal de Sant Pol. La revista, dedicada  al 1714, és un instrument de propaganda i no té cap valor cultural o intel.lectual. Però l’editorial té interès com a mostra de nacionalisme espadat. La sra. Garrido (si us plau, passi pel catalanitzador de cognomsfa palesa la pèrdua del vigor nacionalista i la profunda negativitat d’aquesta ideologia:

«Catalunya i tots els catalans hem de poder decidir el nostre futur. Ja n’hi ha prou d’humiliacions a la nostra llengua, a la nostra cultura, a les nostres tradicions, a la nostra manera de fer. Fins ara hem estat sotmesos i hem sigut submisos. Però ja és l’hora de reclamar democràticament el que ens correspon. Hem de poder fer una consulta per donar veu al nostre poble, únic amo de la sobirania de la nostra nació. I l’hem de guanyar per poder tenir un estat propi. L’estat espanyol ens aboca a la pobresa a la major part dels ciutadans i cada vegada és més reduïda la classe mitjana. (…) Volem una Catalunya, de nou, rica i plena. (…) Ja no hi ha marxa enrere.»

Sra. alcaldessa de Sant Pol: li agrada dividir els seus convilatans? Com creu que molts veïns se sentiran en llegir els insults de la seva alcaldessa, pagats amb diners de tots? Algú té el «dret a decidir» treure la seva identitat a un altre? La «sobirania» que esmenta, fa possible també que un poble o un barri pugui independitzar-se de Catalunya? De veritat creu que algú humilia el català, la cultura catalana, les tradicions i la nostra manera de fer? Pot aclarir a quines humiliacions es refereix? S’adona que està insultant i atiant l’odi? Ens pot dir a quin amo «fins ara hem estat sotmesos i submisos»? Creu que és acurat i que genera sentiments positius acusar algú de sotmetre «Catalunya»? De veritat pensa que l’estat espanyol no ens és propi als catalans i no l’hem bastit nosaltres? I que la culpa de la crisi i la «pobresa» dels catalans és d’un altre? Pensa seriosament que la independència ens portarà més riquesa i plenitud? Què vol dir que no hi ha marxa enrere?

Insults, menyspreus, hiperrepresentativitat, ressentiment, mentides, ficcions, egoisme, determinisme, insolidaritat i sentiments descendents… Gràcies, alcaldesa, per aquesta breu però clara manifestació de la natura del nacionalisme.

dolcaCategories: En el Butifarrèndum, Huid del nacionalismo

Tags: , , , , ,

12 comentarios

 1. Malina, es en Cataluña donde humillamos al Castellano, creo que la educación desde hace muchísimos años funcionaba bien, estaban repartidas las horas de lengua, entre el Castellano y el Catalán por partes iguales, porque los dos son importantes, cuantos más conocimientos de las dos lenguas mejor. Como dicen, siempre que se aprenden 2 idiomas, es más fácil aprender una tercera y así sucesivamente. Si nos encerramos solo en el Catalán, vamos a salir perdiendo en lenguaje y cultura.

  Y te ruego una cosa muy clara Malina…sal de Cataluña, y viaja por Cataluña ya de una vez que yo para mi que no has salido en tu vida por el resto de España

 2. Jajajaja, Muy buena Juan….. ¿¿¿Sant Pol Quina hora es??? Guerra nuevamente contra los vecinos de Sant Pol. Y por lo que dice Malina, primero sal de Cataluña ya un poco y mira la realidad y no te encierres en ideas que provocan los políticos, allí donde voy les gustaría saber hablar catalán, tanto que dicen que nos odian o que atacan a la lengua…Basta ya de Mentiras coño!!! Pero si vi yo una vez en el bar de en frente de mi casa a un cliente que no kería k la camarera le hablase en Castellano, siendo Chinaaaa!!! Y yo estuve apunto de saltar, xq bastante tienen los Extranjeros con aprender Español como para que le vayamos exigiendo enseguida que hablen Catalán, si no te gusta que te atiendan en Castellano te vas y punto!!! Creo que es una falta de respeto en el tono que se lo decía!!! Y que puedo decirle a la que era mi novia que era manchega??? Que imagen se puede llevar??? Pero gracias a dios conoce a muchísima gente Catalana y sabe que es una excepción. Pero que democracia es el que me multen por poner el nombre de mi negocio en Castellano, Eso es una puñetera Dictadura, xq no estoy haciendo nada ilegal, ni estoy haciendo daño a nadie. Entiendo que se deba poner en los dos idiomas, no lo veo mal, pero creo que de ahí a multar hay un tramo. Y el Catalán es respetado, pero el Castellano no, entonces que mierdas buscáis los independentistas??? Por favor no toquéis las narices yaaaa!!! Encima yo voy a salir perjudicado si sale la independencia de Cataluña, xq voy a necesitar pasaporte para ver a mi familia en lo que yo considero mi país??? Pero claro luego no tengo derecho a voto, x llevar 5 años viviendo en Castilla la Mancha y empadronado. Pero soy catalán desde que nací en Barcelona y hasta los 26 años que llevaba viviendo en Mataró y donde tengo a mis padres.

 3. Me parece muy triste que hablen los políticos por una gran parte de los Catalanes, y hablan de que con España nos empobrecemos, pero Cataluña ha sido la primera en hacer recortes sociales, y la que ha desviado dinero que era para asuntos sociales y bienestar a fondos para promover la independencia. Eso es jugar con el dinero de todos los catalanes, tanto si estamos o no de acuerdo con la independencia. La Bandera Catalana siempre debería ser la «Senyera» y no la Republicana, puesto que solo representa al partido de ERC, que justamente es un partido que no rechaza la violencia de ETA, que podemos esperar de ellos??? Yo como Catalán no me siento representado por esta gentuza. Nos van a llevar a la quiebra económica estos políticos…Que mejoría dicen que encontraremos siendo independientes??? Porque si no recuerdo mal, no iban a retocar la edad de Jubilación, seguiremos pagando peajes que están pagados sobradamente, y sobretodo la primera autopista de España que por supuesto es la de Autopista de Mataró – Barcelona, como el ferrocarril jejeje. Bueno a lo que vamos, que seguiremos pagando lo mismo en impuestos, y etc… donde va a ir ese dinero??? Xq no nos van a reducir los impuestos, ni quitar los peajes??? Es una tomadura de pelo claramente. Mataró Independiente de Cataluña y ciudad Comunidad de España!!!! jajajajajaja, Xq veo que La Comarca del Maresme se desmorona con esta alcaldesa de Sant Pol de Mar, el de Arenys y el de algunas poblaciones más de la comarca vamos apañaos.

 4. «Ja n’hi ha prou d’humiliacions a la nostra llengua, a la nostra cultura, a les nostres tradicions, a la nostra manera de fer» :
  per lo vist fa anys que no podem parlar en català, no podem fer castells, no podem menjar pa amb tomaquet (que, vaig llegir un dia, va ser «inventat» pels trelladors del camp andalusos cuan venien a Catalunya- però no sé si es veritat), que no podem donar la mona de pascua, que no es pot ballar sardanes…
  i quina és nostra manera de fer?

  • Bon dia Malina:

   Ets una mica victimiste no creus?. No obstant això, t’escric per l’origen de castells i collas de castellers que remuntes als andalusos que venien a recoltzar el gra?. D’on treues això?. A Andalusia, que se sàpiga, fins al dia d’avui no es fan «castells» humans.

   A Catalunya el castellers van començar a finals del segle XVIII a Valls (Tarragona). Ells van ser inspirats per les torres humanes dels «balls dels Valencians» una dansa molt antiga al Regne de València. Una variant, anomenada «moixeranga», persisteix en Algemesí (Ribera Alta), en honor a la mare de Déu de la Salut, amb referències escrites que confirmen les seves arrels al començament del segle XVIII.

   Remuntant als seus orígens desconeguts, pot ser també una antiga tradició dels mossàrabs d’aquesta part d’Al-Andalus (per tant, en això pot estrebar la suposada confusió amb «Andalusia», els àrabs cridaven Al-Andalus a tota Espanya!). Els mossàrabs eren els cristians locals, és a dir era població autòctona sota la dominació islàmica (per entendre’ns els valencians de tota la vida abans la conquesta del rei aragonès Jaume I).

   El sentit religiós d’aquest castell humà, com els obeliscos de l’antiguitat, podria estar relacionat amb una figuració vertical, per promoure el contacte entre la terra i el cel, on viuen les «divinitats». Però, tota argumentació al respecte és hipotètica.

   Una altra cosa és que els tomàquets els van descobrir i van portar els espanyols, es a dir nosaltres, des.de Mèxic, per tant el pa amb tomàquet és una cosa posterior. També la sardana es va inventar al segle XIX i va ser adoptada pels nacionalistes per no ballar, la jota que era més autèntica i pròpia de Catalunya, com en tota Espanya. En fi totes les tradicions són precioses, populars i autèntiques, sempre que no siguin símbols excloents aliens a la réalitat.

   Una atenta salutació.

  • Malina el pa amb tomàquet de no ser per Cristóbal Colon que va descobrir Amèrica gràcies a Isabel la catòlica no es cultivaria aquí o et pensaves que ja es menjava a Catalunya fa 2000 anys? . I tu tampoc estaries donant pena a internet ( google, apple, Bill Gates etc) o sigui que li pots anar donant les gràcies a la Reina de Castilla i si et fumes algun porret amb tabac també.

  • a noe y a oriamendi :

   NO habeis leido lo que he puesto.

   a noe : la parentesis «(que, vaig llegir un dia, va ser “inventat” pels trelladors del camp andalusos cuan venien a Catalunya- però no sé si es veritat)» va después del pa amb tomaquet i no dels castells. i ademés he escrit que NO SABIA SI ES VERITAT.

   a oriamendi : no entiendo tu respuesta porque no tiene nada que ver con lo que he dicho. vuelvetelo a leer.

 5. Simplemente, el socio-listo Montilla cobra 250.000 euros al años de «jubilación» sin haber cotizado ni estudiado NUNCA, luego cuando seamos indepes todos nos jubilaremos con MAS,

 6. ¿Esta señora vive en Cataluña ? o quizás será que el fundamentalismo le ha afectado a las meninges.

 7. HABRÁ QUITADO LA PAVA ESTA, LA SOMBRILLA DEL RELOJ DE SOL DE SAN POL???, ESTOS DE CIU ESTAN TARADOS…

 8. Me llena de sano orgullo, me llena el espíritu ver cómo prácticamente cualquier escrito en contra del separatismo va razonado e intenta poner el punto sobre las íes frente a las manifestaciones de éstos últimos, demasiadas veces ofensivas, calenturientas, repetitivas y arteras. Gràcies Dolça!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

 • Responsable: Dolça Catalunya
 • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
 • Legitimación: Consentimiento del interesado
 • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
 • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.