Un indepe famós diu que la pregunta del referèndum li produeix «estupefacció» i que no vol «Els Segadors».

Quin guirigall això del nacionalisme!

belzunces

Marc Belzunces (si us plau, passi pel catalanitzador de cognoms) es va fer famós quan a les eleccions generals de 2008 va objectar la participació a la mesa electoral que li havia tocat, al.legant que era indepe. Va ser condemnat a 14 dies de presó, i es va convertir en un heroi nacionalista.

El referèndum no li agrada:

«No crec que hàgim de votar el 9 de novembre (…) Sobre la pregunta… només puc mostrar la meva estupefacció davant el fet que un president digui públicament que es va tancar a un despatx a escriure la pregunta. Entenc que aquests tipus de coses han de ser debatudes en un equip de treball altament qualificat tècnicament, que analitzi les conseqüències de les diverses possibilitats. Aleshores al president li correspon triar entre les diverses opcions que li proporcionin. En cap cas que l’escrigui ell, perquè després passa el que ha passat.

Ningú ha avaluat les conseqüències d’aquesta pregunta abans d’oficialitzar-la. És que el poder polític ha demostrat no saber ni multiplicar dos percentatges! La pregunta és deshonesta i injusta pels independentistes: per votar independència t’obliguen a votar per una 3a via en la qual no creu ningú. El gol ha estat per tota l’esquadra i des del mig del camp. És una pregunta que respon als interessos dels partits, no al de la ciutadania. La pregunta no es pot defensar des de l’honestedat intel·lectual, només des del sectarisme i el tacticisme de partit.

(…) He perdut tot interès pel Procés. Seguir-lo és convertir-se en un hàmster en una moviola d’aquelles. Crec que la gent normal tenim coses més profitoses a fer en el nostre dia a dia.

(…) La senyera sí. L’Onze de Setembre no. El meu himne nacional per a la República seria el Cant de la Senyera. En tot cas, aquestes coses no m’importen gaire, ja que no sóc nacionalista».

Dóna gust trobar un indepe que pensa pel seu compte. No estem lluny, Marc.

dolcaCategories: En el Butifarrèndum, Huid del nacionalismo

Tags: , , , , , ,

1 comentario

  1. per fi un «sepa» diferent. Gràcies per dir el que sents.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.