Joan Fuster: el valencià que volia fer catalans els seus paisans.

Un antic falangista convertit en pancatalanista.

Joan_Fuster-Carnet[1]

Nascut a Sueca el 1922, en el si d´una familia franquista (el seu pare era el cap dels carlistes de la comarca), de formació autodidacta. Destacà per la seva intransigència separatista. Autor de l’assaig polític Nosaltres els valencians, considerat la Bíblia del pancatalanisme.

Distingit, entre altres guardons nacionalistes, amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1975) i amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (1983). Va ser president de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (1987-1991), una altre xiringuito subvencionat per totes les famílies catalanes.

Aquest pasarell, promogut per la cultureta separatista, home de minsa formació intel.lectual però separatista -l´unic que realment semblava important- fou un destacat dirigent falangista en la seva joventut.

Batuadell, la “Memòria històrica” dona moltes sorpreses.

dolcaCategories: Huid del nacionalismo

Tags: , , , ,

4 comentarios

 1. Francesc Franc, (Francisco Franco) hizo lo que quiso y consideró conveniente. Utilizó a los grupos carlistas, falangistas, JONS, etc. A su antojo.
  Fuster era un memo memorable y su ‘ensayo’ sobre el valencianismo está trufado de estupideces. DEP.

 2. Menudo elemento, lastima que no se puedan decir muchas cosas.

 3. Ep! No barrejar carlistes i falangistes, que encara que ne Franco els ajuntà, són molt diferents

  • Tiene vd. razon no se tragaban…muchisimos carlistas no aceptaron la unificación…lo se por mi familia paterna…
   En Barcelona epoca de postguerra habian tenido« encontronazos» nada agradables según explicaban mis mayores…ni los unos ni los otros simpatizaban…bueno…yo creo q en lo.de España si estarían de acuerdo…
   Franco les hizo a los una p*da!!!
   Es lo q se hablaba por el pueblo llano!

Deja un comentario