Els catalans voten amb els peus.

Són ja 16.000 els qui han marxat a la resta d’Espanya.

20131222-175940.jpg

Durant la Guerra Freda es parlava de que la gent que vivia al bloc comunista i que, en consequència, no podia votar, votava amb els peus: quan tenien una oportunitat marxaven als suposadament malignes països capitalistes. Alguna cosa devien de tenir quan els habitants del paradís comunista fugien cap a Occident a la més mínima oportunitat.

Avui, molts catalans ja estan també votant amb els peus i marxen del paradís català cap les suposadament malignes terres de la resta d’Espanya. Segons les darreres dades de l’INE sobre migracions interautonòmiques a Espanya, la nostra terra, abans pol d’atracció, perd des de 2008 gairebé 16.000 persones, que marxen cap a altres indrets d’Espanya.

Tot el contrari del que passa a Madrid, que en el mateix periode passa a rebre 14.000 (aquestes dades no mesuren migrants de fora d’Espanya, només les migracions internes entre autonomies). Una dada ben significativa que mostra ja els efectes de la política nacionalista que ens afligeix.

dolcaCategories: Economía, Huid del nacionalismo

Tags: , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PROTECCIÓN DE DATOS: De conformidad con las normativas de protección de datos, le facilitamos la siguiente información del tratamiento: (leer)

  • Responsable: Edicott Consulting SL
  • Fines del tratamiento: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios.
  • Derechos que le asisten: cceso, rectificación, portabilidad, supresión, limitación y oposición. Más información del tratamiento en la política de privacidad.