Moviment Ciutadà: la Catalunya normal que vol canviar Espanya.

L’Albert Rivera ho va presentar dissabte a Barcelona.

rivera-movimientociudadano

Volen allò que vol tothom: canvi de la financiació de partits, canvi de la llei electoral, separació de poders, pacte per l’educació, i reforma de l’administració local.

L’oportunitat és clara: els propers anys podem veure el triomf del nacionalisme o la seva desaparició; la racionalització dels principis polítics i d’organització territorial, o la seva degeneració. Qui ho faci bé guanyarà. La credibilitat i empenta dels partits tradicionals està minvant. Tot pot canviar. Tot està canviant.

En Rivera, amb Moviment o sense, vol governar Catalunya. Parla clar. S’enfronta al nacionalisme cara a cara sense complexos. A Barcelona i a Vic. No ha de retre comptes a Madrid, subordinat a la política de majories del Parlament nacional. Té la il.lusió que no es veu al PPC o al PSC. I té cada cop més gent al seu costat.

Només un risc: la prioritat és Catalunya. Si això s’arregla aquí, s’arregla arreu d’Espanya. Catalunya concentra, avui com sempre, els reptes i problemes d’Espanya: corrupció, ideologització, laicisme agresiu, crisi demogràfica, envelliment polític, crisi econòmica. ofegament fiscal del ciutadà, immigració desendreçada, progressisme endèmic i desorientació juvenil. I una anotació: això no s’arregla canviant nacionalisme per progressisme, ideologia per ideologia. Cal escampar la llibertat per tal que la persona pugui gaudir-ne a tots els àmbits, en coherència amb la seva naturalesa.

Si Moviment Ciutadà vol sortir fora de Catalunya es pot equivocar. No perdre pistonada a Catalunya. No voler arribar a tot arreu. No desenfocar-se. Primer, Catalunya.

dolcaCategories: Mejor juntos

Tags: , ,

Deja un comentario