Hoy es Santa Eulalia de Barcelona

Protegiu vostra ciutat de la pandèmia sanitària i ideològica.

Barcelona tiene 2 patronas: la Merced y Santa Eulalia.

El mot Eulàlia vol dir que «parlar bé». La nena era de Sarrià, i amb 13 anys va baixar a Barcelona i li va dir al prefecte Dacià que era cristiana. Va ser flagelada, crucificada i cremada, però la neu inesperada va cobrir el seu cos virginal. Va ser enterrada a la catedral de Barcelona pel bisbe Frodoí, que trobà el seu sepulcre al segle IX. Des de llavors, el seu culte es va estendre per tota Espanya, juntament amb el de la seva homònima, santa Eulàlia de Mèrida.

El sarcòfag de Santa Eulàlia, a la cripta de la catedral, sota l’altar, és una de les joies ocultes de Barcelona. Sembla que el va fer el pisà Luppo di Francesco el 1339, convidat pel bisbe de Barcelona Ponç de Gualba. Els relleus del sarcòfag de marbre explican la història de Santa Eulàlia, sota la ferotge persecució de Dioclecià a Hispania durante el 304.

Els defensors de Barcelona el 1714 no van fer servir la senyera, sinó el pendó de Santa Eulàlia que es veu a la imatge. Así cantó Verdaguer la valentía de la niña mártir:

Veyent acostar les flames
també recula Dacià
la tanca dins una tina
que té sagetes per claus
tota encerclada de glavis
y ganivets de dos talls.

Recobrarà la Generalitat el pendó? Potser n’Ada Colau? Seria una prova de fidelitat a la història. A la veritable història. Però potser ara els sants no són adients per una ideologia que té per déu lanació … Millor la cubana.

Santa Eulàlia, patrona de Barcelona amb la Mare de Déu de la Mercè, protegiu vostra ciutat de la divisió i  que provoca el nacionalisme. Bona diada, dolços, i felicitats a totes les Laies, Lalis y Eulalias.

Dolça i protegida Barcelona…



Categories: Alma, Tradiciones

Tags: , ,

4 comentarios

  1. ¡Pues rezaré a Santa Eulalia para que gane la democracia y pierdan los indepes. ¡O lo volverán a hacer!
    Yo votaré Cs porque son el partido más fuerte y los únicos que pueden ganar. Ganar y gobernar, o cogobernar con Illa el melifluo, pero cogobernar.
    ¡Fuera indepes!
    ¡Vota Carrizosa!

    Y Felicidades a la Barcelona nada estrellada, en el día de su patrona.

  2. Felicidades a la ville de… Barcelona, Espagne.

    Que vuelva a ser la Ciudad de los Prodigios !!

  3. En el siglo IV , decias que eras cristiano y te la jugabas. Ahora dices que no eres indepe y te aplican un martirio adaptado al Siglo XXI.

  4. Hoy sí que no me he enterado de nada, salvo que se habla de una santa. Esperemos que haga el milagro y los catalanes decentes vayan en masa a votar y derroten a los insanos.
    Unas risas para empezar el día https://twitter.com/arrola/status/1202658790962868226

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.