El nacionalisme contra la Mare de Déu de la Mercè

L’ajuntament nacionalista de Barcelona elimina tota referència a la nostra Patrona.

1406197345_260546_1406213546_noticia_normal

240714cartellR

El nacionalisme diu que vol defensar la identitat del nostre poble, diu que vol conservar les nostres tradicions. És mentida. Només s’aprofita d’elles per a difondre el seu missatge d’exclusió i quan ja no li calen, les elimina sense dubtar-ho. El motiu és senzill: como a totalitari que és, el nacionalisme no accepta cap culte més que el culte idolàtric a La Nació. No pot suportar que les nostres tradicions ens hi recordin que, per sobre de la Nació, està Déu i l’amor envers els altres.

Recentment Somatemps denunciava que a Terrassa, després de cinc segles, havien eliminat el patronatge de Sant Isidre. Amb raó, titulaven; «Diuen que estimen Catalunya, però traeixen les seves tradicions«.

Ara li ha tocat a la Patrona de Barcelona, la Mare de Déu de la Mercè. L’alcalde nacionalista Xavier Trias ha decidit que, per a anunciar les festes que la ciutat organitza en honor seu, el cartell que es fa servir aquest any renegui de la Mare de Déu de la Mercè.

La Mare de Déu és substituïda per unes bombolles, suposem que simbolitzant el que hi ha a dins del cap de l’alcalde Trias, un dels pitjors que hem hagut de patir (i mira que ho tenia fàcil després del ballarí de samba Clos i del fracassat renovador de la Diagonal Hereu). Però és que ja ni conserven el nom: no ja Mare de Déu de la Mercè, ni tan sols Mercè… ara són unes ridícules mercès que ningú sap a què venen. Potser són les mercès que en Mas dona a tots el barcelonins pels 600 milions d’euros de deute que la Generalitat ens ha passat, amb la complicitat d’en Trias, un alcalde que posa per sobra dels seus ciutadans la bogeria del seu líder.

Sr. Trias, vostè, com a bon nacionalista, és anticatalà i antibarceloní.

Encara que no ho vulgui, vostè passarà a la història com un mediocre subordinat, i la Mare de Déu de la Mercè continuarà tenint cura de la seva ciutat.

Mori el mal govern! Visca la Mare de Déu de la Mercè!

merce_1

admin-ajax-php



Categories: Huid del nacionalismo, Tradiciones

Tags: , , , , , , ,

10 comentarios

  1. El cartel deja clara la realidad: Una finísima capa de apariencia «llena de vacío», si se me permite la expresión. Estas burbujas simbolizan perfectamente la actuación que se está llevando en Cataluña para erradicar de ella todo contenido espiritual, en aras a un sectarismo pancatalanista que ofrece como única vía de redención la satisfacción de una autoestima que se ha maltrecho previamente como estrategia para crear esta necesidad de ser recuperada.

    Claro está que podría recuperarse esta autoestima sin necesidad de amputar su cultura, su historia y su creencia, pero las evidencias de que podemos querernos tal como somos darían al traste con lo que llaman «el hecho diferencial», evidenciando que no es tanta la diferencia que mantenemos con el resto de los mortales, ya sean de Jaén o de la Cochabamba.

    Y lo peor es que funciona, que se ha conseguido el traumatismo suficiente para que miles de acomplejados olviden quiénes eran y se embarquen en una renuncia a su esencia tras la promesa de lo que no pasa de un «no ser» posterior.

    No, señores: «No ser españoles» no implica «no ser» en todos los términos concebibles; hasta en esto se equivocan.

  2. El flax informatiu del dia 24 podria ser: Unió Democratica de Catalunya a trencat definitivament amb Convergencia Democratica de Catalunya.

  3. No cal patir per Convergència Democratica de Catalunya, ès l´unic partit que s´ensorra sol, ès el que anat fen durant aquests drrers anys, però tambè a ensorrat a un partit històric com ès Unió Democràtica de Catalunya, ¿ que dirien els seus fundadors si ho vegexin? Els de Unió, clar.
    Convindria que els que estimen de veritat Unió que responguin rapidament, Gràcies

  4. L´ Il-lustrissim senyor alcalde de Barcelona que torni la medalla de a Mare de Déu de la Mercé.

  5. Que decepción de alcalde, parecía un santo barón pero nos ha salido rana el pobre … e independentista!

  6. Que la Mare de Deu de la Mercè encengui el cervell d’aquests desaprensius ignorants!

  7. En una secta, la religión es el líder y la ideología es su religión… la mentira es su gran herramienta para lavar cerebros. El nacionalismo es una religión destructiva. No tienen ningún problema en liquidar toda tradición histórica, que no sea de su doctrina nacionalista.

    Mori el mal govern! Visca la Mare de Déu de la Mercè!

  8. Y esto lo hace un partido democrata-cristiano…. Ya tenían razón los socialistas italianos cuando hablaban de la democracia cristiana de De Gasperi, que no mentía una vez, sino dos. Ni democracia, ni cristiana…. Pues por lo que se puede ver, con CiU pasa lo mismo.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.