Els nens d´una escola catalana planten cara a Boko Haram.

Això potser és més formatiu que el que fan altres escoles obsessionades amb la ideologia.

la foto

BnB87N2CEAAXL4T

Boko Haram, el grup terrorista islàmic nigerià, va segrestar fa uns dies vàries dotzenes de nenes per convertir-les a l’islam, tenir-les com esclaves sexuals i fer-les servir per intercanviar terroristes empresonats. Boko Haram vol dir «l’ensenyament occidental és pecat».

L’ensenyament occidental, a Catalunya, no és pecat però està molt ideologitzat. A moltes escoles catalanes un dels primers punts del seu ideari és el nacionalisme: «L’escola (…) haurà de posar tots els mitjans que li siguin possibles, per tal de difondre els trets culturals i nacionals de Catalunya», diu l’ideari del el CEIP Itaca de Les Corts. Com a mostra, el video nacionalista que fan els alumnes de 6è de primària a l’escola vedruna de Manlleu.

Ara l’escola Viaró de Sant Cugat també ha fet un visual que s’està fent famós. Però no es tracta de nacionalisme, sinó del contrari: de solidaritat. Els alumnes es van assabentar del segrest de les noies nigerianes i van sortir al pati amb els professors per exigir el seu alliberament.

Gràcies a Déu, el seny encara s’aprèn a algunes escoles catalanes.

bastoncilloCategories: Alma, Huid del nacionalismo

Tags: , , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PROTECCIÓN DE DATOS: De conformidad con las normativas de protección de datos, le facilitamos la siguiente información del tratamiento: (leer)

  • Responsable: Edicott Consulting SL
  • Fines del tratamiento: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios.
  • Derechos que le asisten: cceso, rectificación, portabilidad, supresión, limitación y oposición. Más información del tratamiento en la política de privacidad.