Més manipulació a La Vanguardia

Per què aquí és «sobiranisme» i a Ukraïna, «separatisme»? Aquí «independència» i allà «secessió»?

ucrania separatismo

Fa uns anys La Vanguardia era un diari que volia representar el seny, la prudència y el sentit comú del català corrent. Anomenava encertadament els nacionalistes radicals, els que ara ens governen, com a «talibans»  , editorialitzava en contra del pacte fiscal i parlava d´Espanya amb naturalitat i sense rancúnia.

El Grupo Godó és possiblement el grup de comunicació més sanejat d´Espanya, car ha rebut una pluja barroera i immensa de milions de la Generalitat, és a dir de tots els catalans, els darrers anys. Fins i tot fa uns dies la Gene ha decidit adjudicar-li la gestió de la publicitat de TV3. Una altra milionada, un altre escàndol, i un altre exemple a tot el món de la corrupció nacionalista..

La Vanguardia ha pagat els favors de la Gene -de tots els catalans- fent-se separatista. Diuen que el seu fanatisme ha minvat des que el Conde més subvencionat d´Espanya va foragitar l´Antich i el va canviar pel Carol. De debó? El diari és lluny de representar el sentiment majoritari i assenyat dels catalans. Columnistes del règim com la Rahola Martínez (sisplau passi pel catalanitzador de cognoms), el Francesc Marc Álvaro (vinga, passi després), en Barbeta o en Juliana omplen les seves pàgines de mal rotllo i d´un ressentiment que de tan aliè al nostre tarannà resulta anticatalà. Recentment en David González (apa un altre a la cua del catalanitzador de cognoms) ex sotsdirector de l´Avui va ser nomenat adjunt al director.

Aquesta fixació indepe del diari del sr. Conde es reflecteix a la diferent informació entre les versions castellana i catalana, a la contribució a l´adoctrinament dels escolars , a la interpretació esbiaixada dels esdeveniments internacionals i també a la manipulació vulgar de les notícies relacionades amb el nacionalisme radical català.

És aclaridor llegir com als separatistes catalans els califiquen de «sobiranistes» o «independentistes» mentre que als pro-russos d´Ukraïna els anomenen «secessionistes» i «separatistes»? Han vist mai aquests adjectius referits als independentistes catalans?

Majestad, a qué espera para retirarle el título de Grande de España al Conde de Godó?

20140414-225227.jpg

 

 Categories: Catalunya de tots, Huid del nacionalismo

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

5 comentarios

 1. Siempre se les ha llamado SEPARATISTAS. Yo nací hace muchos años, y todo lo demás son eufemismos que intentan esconder la realidad. ¿Qué quiere decir «derecho a decidir»? ¿Por qué no lo llaman «derecho a separarse»? Al pa,pa i al vi,vi.senyors…

 2. Con razón corre por ahí un dicho:
  ¿Cuál es el diario gratuito más importante de Barcelona? .
  Solución: «La Vanguardia».
  Y no es broma ni mentira.
  En todos los medios de transporte públicos de Barcelona y provincia dejan cada mañana ingentes cantidades de La Vanguardia, edición en catalán.
  Con la subvención de la Generalidad ya está más que pagada la edicion completa.

 3. Pues yo hace años que la llevo al W.C. para emergencias del papel…

 4. Secesión: Acto de separarse de una nación .
  Independencia : falta de dependencia , de libertad , de autonomía .
  Los secesionistas , que los hay en Cataluña, deberían explicar que libertad les falta de la que tiene un ciudadano de Almería , de Huelva , de Galicia o de Aragón.

 5. Jo la vanguardia la compro per les esquel-les i per engegar la llar de foc.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PROTECCIÓN DE DATOS: De conformidad con las normativas de protección de datos, le facilitamos la siguiente información del tratamiento: (leer)

 • Responsable: Edicott Consulting SL
 • Fines del tratamiento: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios.
 • Derechos que le asisten: cceso, rectificación, portabilidad, supresión, limitación y oposición. Más información del tratamiento en la política de privacidad.