Torroella de Montgrí diu «NO» a la cubana.

Catalunya comença a reaccionar? 

senyera

El nacionalisme és una ideologia desvinculada de la realitat catalana. Conrea sentiments negatius (espanyansroba, «ens volen assimilar», etc) i manipula la identitat catalana per aconseguir els seus objectius ideològics. No només reinterpreta la història per adaptar-la al relat romàntic del nacionalisme; també canvia els nostres símbols. Converteix la senyera en la cubana, una bandera d’odi inventada no fa gaire sota el lema «Mori Espanya», amb cap vincle històric amb la realitat comuna dels catalans. Per això tants catalans s’emprenyen i volen les cubanes de les viles.

El passat dijous el ple municipal va tombar la proposta d’ERC de posar la cubana als màstils instal.lats a 2 rotondes del municipi des de 2009.

Una colla de joves va palesar el rebuig de molts torroellencs a fer servir l’espai públic per ostentar símbols sense tradició que divideixen els vilatans i batasunitzen el poble. L’Enric Juan, de PxC, ha engegat una campanya per evitar la imposició de la cubana i aconseguir un espai vilatà lliure d’ideologies. «No ens quedarem de braços plegats mentre veiem com es liquida un símbol de la nostra identitat» , va dir referint-se a la senyera.

Es comença a visibilitzar el rebuig popular als símbols separatistes. Bon senyal.

dolca2

 

 Categories: Huid del nacionalismo, Mejor juntos

Tags: , , , , , ,

6 comentarios

 1. LA ESTRELLADA REPRESENTA EL ODIO Y FASCISMO DE LOS CATALANAZIS

 2. Hola companys! yo entiendo que algunos piensen que la estelada representa la libertad, como pasa en Cuba que muchos cubanos todavía piensan que viven una revolución y están sometidos a una dictadura represora. El nacionalismo tapa todas las miserias de los gobernantes y sirve para enaltecer un objetivo común. En este caso yo quiero contestar a informa´t de lo que para mí significa la llibertat: dos casos muy concretos. A pesar de que el 50% de los catalanes nos expresamos normalmente en castellano, malgrat aixó en la educación esta realidad no existe. Y EN NOMBRE DE LA INMERSIÓN NO TENEMOS LLIBERTAT PARA ESCOGER LA LENGUA VEHICULAR EN LA ESCUELA. COSA QUE SOLO PASA EN CATALUNYA. ESO ES LLIBERTAT?? NO ME EXPLIQUÉIS QUE SI LA CONVIVENCIA, QUE SI LA INCLUSIÓN, PORQUE TODO ESO ES MENTIRA, Y AHORA AL SACAROS LA CARETA LO HABÉIS DEMOSTRADO. LA INMERSIÓN L. NO ES MÁS QUE UN PASO MÁS HACIA VUESTRO PROYECTO DE UNA NACIÓ, UNA SOLA LLENGÜA, UNA NACIÓ EN LA QUE ELIMINARÁIS AL INSTANTE EL CASTELLANO. ¡SI AHORA YA MULTÁIS POR ROTULAR EN CASTELLANO! REPITO, MULTÁIS!! IMAGINATE EN LA NACIÓ CATALANA! Y por último TV·3. Que lo pagamos todos y no es más que una propaganda barata del nacionalismo, donde por otra parte tb está prohibido el castellano. Y A ESO LE LLAMAS LLIBERTAT??? ME LO PUEDE EXPLICAR INFORMÁ´t. MOlt agraït.

 3. !!Visca Catalunya lliure de Talibans separatistes

 4. Primer: en cap moment l’estelada canvia els nostres símbols. La senyera és una bandera ( la que representa a tots els catalans) però l’estelada és un estendard ( que representa a la gent que s’hi sent identificada, és a dir, es merament ideològic)!

  Segon: si sou els primers que critiqueu i us referiu a una reinterpretació de la història, per favor, no feu el mateix! la cubana no és una bandera d’odi!
  – No es bandera ( sou els primers que ho aneu dient i proclamant).
  – No és d’odi ( tant sols demana la llibertat. Que passa? Ara ni tant sols podem voler la llibertat?).
  – I no és inventada de no fa gaire, informeu-vos (fou inventada per Vicenç Albert Ballester, el 1918-19).

  Tercer: que no hi ha vincle històric en aquest estendard? Bé, de moment ja té 95-96 anys d’història tant sols l’estendard, però el sentiment es bastant mes antic ( no es faria l’estendard si abans no hi hagués el sentiment)

  Gràcies

  • Exacte l’estelada representa una ideologia i per tant només representa a aquella part dels catalans que estan a favor d’aquesta ideologia,que per mi significa separació i exclusió, per tant, es un símbol que no representa la totalitat dels catalans, a mi no em representa, i en canvi me l ‘imposen a la força, estigui o no a favor, l’he d’aguantar onejant a l’entrada del meu poble, i amb els meus diners. A mi m’han tret la llibertat de decidir si vull que amb els meus impostos es posi una bandera que em fastigueja i que a sobres no es oficial. Per favor, no facis servir la paraula llibertat tan lleugerament, per a tu la llibertat es imposar-me uns símbols que no van amb mi. Heu renegat de la senyera i us heu posat en contra a molts catalans que pensen com jo. Que aquest drap representa llibertat? Deixa que em rigui una miqueta, aquesta drap representa un totalitarisme fastigós i ja n’estic fins els nassos de tot això…. En nom d’una Nació trepitjeu els drets dels ciutadans i la seva llibertat. Penja la cubanyera al teu balcó però els espais públics son de tots els ciutadans. FORA L’ESTALADA, VISCA LA SENYERA i JO SI QUE VULL SER LLIURE DELS NACIONALISMES!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

 • Responsable: Dolça Catalunya
 • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
 • Legitimación: Consentimiento del interesado
 • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
 • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.

A %d blogueros les gusta esto: