S’horitzontalitza el màstil i vola la cubana de Premià de Dalt.

Al poble les cubanes no es troben a gust: ja n’han volat unes quantes.

premia de dalt

Va passar a l’octubre. Coneixem la història: gent de fora convenç alguns polítics locals per embrutar l’espai públic amb símbols foranis de divisió. El poble s’empipa, i la cubana vola, avergonyida de la seva malifeta.

Cada cop més pobles es van desbatasunitzant. Un efecte normal quan s’apaga TV3, potser com a sacrifici de Quaresma.

dolca2Categories: Catalunya de tots

Tags: , , , ,

24 comentarios

 1. Aquest missatge és pel Ferran: veig que no respons els meus darrers missatges.

 2. Benvolguda Dolça,
  La seva resposta de 12 marzo, 2014 • 18:18 em causa una mica de confusió. Està vostè a favor de referéndums d’autodeterminació en les 50 provincies espanyoles? És això el que em pretèn dir? Espero que entengui la meva sorpresa. Que jo sàpiga, cap provincia ha demanat ni l’autodeterminació ni formar una CCAA pròpia, així que no acabo d’entendre el seu plantejament. Trobo que aquestes coses s’han de discutir en el moment en el que la part interessada les plantegi. Catalunya sí ha plantejat la independència. Barcelona no ha plantejat la independència de Catalunya. Ni el barri de Gràcia ha plantejat la independència de Barcelona. Ara bé, tothom es lliure de plantejar la situació que més sigui del seu gust. Així que l’animo a fer una ILP i plantejar la independència…de les 4000 localitats de l’Estat?

  • Ferran crec que no m’ha entès, jo no vull la separació, no crec amb el dret a decidir en els termes que vostès plantegen que no es un altre que la secesio. Per això la meva pregunta a vostè. En el cas hipotètic de que es faci el referèndum i s’arribi a la independencia,vostè, no jo que ho tinc clar, sinó vostè i els que son separatistes, acceptarien el dret a decidir de Barcelona o de Tarragona, i per tant la possible fragmentació de Catalunya? O Li posaran límit a aquest dret i deixarà de ser-ho en el moment que vostès vegin perillar la unitat de Catalunya? Es que crec que el que vostè diu democràcia deixaria de ser-ho per els nacionalistes en el moment en que es plantegessin referèndums per separar-se de Catalunya.

  • Dolça, i acceptaria Tarragona el dret a decidir de les terres de l’Ebre? I Barcelona de la històrica vila de Gràcia? Com comprendrà, hi ha qüestions que només es poden discutir quan es plantegin. Ara per ara no tinc constància que cap partit polític hagi demanat l’autodeterminació de Tarragona o de Barcelona, vostè sí?
   No sóc massa partidari de discutir sobre qüestions que ningú ha plantejat havent-hi sobre la taula qüestions que SÍ s’han plantejat.
   Si, suposem, que han passat 10 anys de la independencia de Catalunya i a Tarragona sorgeix un sentir ciutadà majoritari, i un partit polític que demana l’autodeterminació, doncs s’hauria de parlar del tema, no? Però ara per ara no tinc cap constància que això hagi de passar. Encara que entenc perfectament el seu intent d’utilitzar l’argument de reduïr a l’absurd.

  • «No s’ha plantejat», diu Ferran. Doncs miri, al Canadà, la condició per fer el referèndum del Quebec va ser acceptar que si el Canadà era divisible, el Quebec, també. Per cert, al Quebec encara ara s’estan refent de la crisi econòmica que va provocar el referèndum. Vostè mateix…

 3. Recordatori Eleccions any 2012 al parlament de Catalunya (dades en Wikipedia)

  Nombre de ciutadans convocats, amb dret de vot a Catalunya : 5.413.850 electors.
  Vots obtinguts pels partits partidaris de “el dret a decidir”: 2.100.523 vots.

  Ooooh! només 2.100.523 vots! (i a més, a més no tots secessionistes!), malgrat Tv3!, malgrat les subvencions a la premsa!, Oooooh!.

  Els suposats partidaris del «dret a decidir» i de la secessió, han estat minoritaris en relació al total de la ciutadania de Catalunya!. Molt bé!….., recullin i cremen les seves “esteladas cubanas”, buidin els carrers i donin-se al cap un bon cop de falç.

  Avanci amb la retro, màstils impurs a baix!, i Viva Premià de Dalt!

  • Noé, vostè fa l’impressió de ser una persona adulta. No sigui infantil.La composició del Parlament, al igual que en qualsevol altre lloc del món democràtic, es realitza sobre el total de vots emesos, no sobre el total del cens. I en aquests moments la majoria absoluta del Parlament està pel dret a decidir. Si a vostè li molesta li aconsello que deixi de fer apologia de la violència i es dediqui a explicar als catalans que Espanya és un país fenomenal i que hi estarem molt bé si ens hi quedem.

  • Ferran (no has contestat el meu darrer missatge, i encara has de contestar l’anterior), els partits catalans que han acordat fer la consulta unilateral no arriben ni als dos terços del Parlament que calen fer iniciar una reforma de l’Estatut! (Tot això, malgrat la trampa de llei electoral on una persona no val un vot, ja que això beneficia precisament el nacionalisme… Per cert, seria bo veure com seria una Catalunya sense Barcelona, L’Hospitalet, Gavà, Cornellà, Castelldefels, Badalona, Santa Colona…)

   D’altra banda, hi ha una cosa molt més simple que tot això: coneixes les regles del joc? Tu vols marcar un gol durant el descans i dir que el gol és vàlid. Doncs no, senyor. El Parlament de Catalunya té les mateixes competències que el meu bloc de pisos o que jo mateix per «decidir» sobre la independència de Catalunya: ZERO.

   Més enllà d’això, com és que el govern de la Generalitat vol «escoltar el poble» en aquests temes i en canvi no ho fa en matèria de retallades, que clarament té molt més suport (contrari) entre la població?

   Finalment, no t’intriga que un procés de l’envergadura de la secessió d’un territori s’estigui intentant liderar d’una manera infantil, fal·laç, i sense cap rigor? T’han explicat alguna de les possibles conseqüències devastadores que podria tenir per als catalans social i econòmicament? Catalunya exporta el 49% a la resta d’Espanya i el 85% a la UE. Creus que això no es veuria afectat, estant fora de la UE? Creus que Catalunya està en una bona posició de sortida per afrontar la independència, tenint en compte que som bono basura i que estem en quasi-fallida, i que ens han hagut de pagar 25000 milions del FLA per poder afrontar nòmines de treballadors públics catalans? T’han explicat QUANT costa la independència? Creus que, com va dir Mas, estaríem tant sols «24 hores» fora de la UE? Creus que a Mas li importa el més mínim com acabi tot això o que li pugui afectar a ell personalment? Creus que quan La Caixa i el Sabadell posin la seu a Espanya (i per tant, siguin bancs estrangers) l’economia catalana quedarien en bona posició? T’ha explicat Mas l’informe de la pròpia Generalitat que alerta de l’efecte CORRALITO que hi hauria després de declarar la independència?

   I d’altra banda, doncs sí, Espanya és un país fenomenal, fixa’t si no perquè hi vénen a viure i estiuejar tants i tants estrangers, la qualitat de la formació universitària (tots els egressats troben fàcilment feina a l’estranger, que s’està beneficiant de la crisi que patim), i la potència de diversos sectors. Si bé hi calen moltíssimes reformes (les mateixes que a Catalunya), les coses que no funcionen es poden arreglar.

   Tinc claríssim que, junts, som molt més potents que no pas per separat.

   Comentador

   PD: a banda que crec que t’has deixat enganyar, potser de bona fe, però t’has deixat enganyar: no tens, ni els catalans tenim «dret a decidir», més enllà que només es pot fer una cosa com el referèndum si la convoquen les Corts Espanyoles, que sí tenen competències per fer-ho. Pots també reformar la Constitució -et cal suport de 2/3-. Tot el que no sigui això, seria, com diu Margallo, encara que metafòricament, quedar en una situació d’indefinició política on cap estat seriós reconeixeria una Catalunya indepent resultant d’un procés tan maldestre com aquest (convocat per qui no ho ha de fer, amb un cens que ja veurem d’on surt, amb la més que probable abstenció d’una grandíssima part de la població, i amb una pregunta que com diu Dion, és un frau, ningú sap com interpretar-la, i l’únic objectiu de l’aprovació de la mateixa va ser que CiU pogués continuar un any més al govern, ja que si no no hauria tingut el recolzament d’ERC als pressupostos).

  • Bon dia Ferrán:

   Gràcies per la seva resposta, li dedico aquestes línies, amb molt gust. En efecte sóc un adult (crec que encara no gaire!, almenys de forma aparent), però la “independència catalana” es planteja en general amb arguments infantils, no creu?. L’ambient “estelat” i de ciència ficció que avui vivim a Catalunya, jo ho qualificaria com a granellada “adolescent”.

   Si jo fos President de la Generalitat, governaria pel conjunt de persones que “viuen i treballen” a Catalunya, i no per a una majoria parlamentària en la inòpia, que tan sols representa al 38 % de la ciutadania catalana. La majoria “sobiranista” de Catalunya només existeix entre els deliris del Parlament. I al Sr. Artur Mas, li van a acabar cantant, com a Alfonso XII, ……on vas, trist de tu!.

   Espanya, és un país democràtic i constitucional, la seva majoria parlamentària no és catalanista, i fins i tot en els ficticis “Països catalans” la seva majoria correspon al PP. Imagini vostè que aquesta majoria parlamentària, legítima i democràtica, volgués governar d’esquena a la Constitució!. Tenim que suportar-nos, i conviure pacient i pacíficament, uns amb uns altres. I aquest és, al meu parer, el gran avantatge de la democracia, i no la majoria parlamentària, que a l’autèntica majoria ciutadana li importa un rave.

   La realitat és que Espanya, a part de ser un país fenomenal i plural, on Catalunya ha forjat la seva identitat històrica és, a dia de avui, un país democràtic, i així continuarà. No hi ha res que ho impedeixi, ni majories demanant la “secessió”de Catalunya, ni existeixen “els països catalans”, malgrat 1714, nostàlgiques ofrenes florals en els cementiris, consultes sobiranistes, que només vota el 20% de l’electorat (després de dos mesos de votació!), diadas, esteladas i cadenes humanes…..res de res.

   Quant a les “cubanes”, jo crec que no ha de confondre’s la fòbia, que tal símbol desperta entre bona gent de la ciutadania catalana, amb la violència que és una qüestió molt més seriosa i completament diferent. Ni és el cas, ni toca, ni s’espera….com diu el Rei. La majoria dels ciutadans som feliços, sent catalans i espanyols, i no hem de convèncer a ningú, és el seu problema.

   Quant a la estelada, també és molt curiosa la seva versió unilateral de la història. Al meu parer igual que es posa per vici, es tira a les escombraries per virtut, o es crema, o es tallen els màstils..…és el joc, molt català, dels maulets contra els botiflers.

   Tot molt simpàtic i divertit. …… Endavant els serradors!!!!.

   Atentament.

  • Noé,
   Celebro que li agradin els números. Però si segons la seva peculiar manera d’interpretar la representació del Parlament de Catalunya en base a la totalitat del cens,la majoria sobiranista parlamentaria «tan sols representa al 38% de la ciutadania catalana», em podria dir quin tant per cent representa la gent que, com vostè, vol la continuitat de les coses tal i com estan? Jo li ho dic : el 13,8%. Ja ho veu. No es que siguin molts, no troba?

  • Bona nit, Ferrán:

   Tens tota la raó….. accepto majoria parlamentària catalana com a animal de companyia……però bé i ara què?, si anem a la Constitució els plans «soberanistes» no passen de res, pura utopia!.

   I que es farà amb el 38 % de la ciutadania de Catalunya?, i la resta?, composta per la minoria parlamentària i la gent que no va a votar. El 60% del cens, que és la immensa majoria ciutadana, ja es sap que prefereix un partit de la selecció a un procés de secessió.

   Perdona Ferrán, però és que Espanya és molta Espanya i, per quatre gats, no ens anem a perdre la pel.lícula. Que li farem!

   Atentament.

  • Noe,
   La gent que no va a votar és gent que accepta el que la resta voti, ja sigui perque li sembla bé o perquè se li enrefot. Si aquesta gent veu que s’està a punt de prendre una decisió que els pot perjudicar greument, no creu que participarien en les eleccions?
   Per tant, ara per ara, la majoria absoluta del Parlament és sobiranista, escollida amb els vots dels catalans que van votar, i la indirecta acceptació dels que es van abstendre. Jo entenc que no li agradi, però vostès tenen l’oportunitat de canviar la composició del Parlament, si volen…i poden. No? No tingui por de la democracia.

  • Bona tarda!

   Ferrrán, quant plaure de nou a contestar-li, no li havia vist en una visita anterior!. Li dono de nou molta part de la raó. Jo també estic encantat amb la democràcia. Cadascú és molt lliure de fer el que li sembli oportú, parlant democràticament. Estic encantat amb les majories parlamentàries, les minories parlamentàries i la resta de l’electorat que no va anar a votar, encara que no sóc capaç de llegir la seva ment, com fa vosté.

   La veritat és que l’actual majoria parlamentària de Catalunya només representa al 38% de l’electorat. “Rien ne va plus!”. Els que es van abstenir no van donar res, ni la seva acceptació directa, ni indirecta, potser perquè per a ells importa un rave el debat polític a Catalunya. Només sabem que estan aquí amb nosaltres.

   Això no impedeix que l’actual majoria parlamentària plantegi amb total légitimitat quants plans “sobiranistes” li semblin oportuns, sempre que ho faci democràticament. El que no em sembla normal és que, emparant-se en la seva “majoria parlamentària”, pretengui ser “la veu d’un poble”.…(quin poble, San Pere de Torelló?), i marginar la Constitució, que és la garantia per a l’estabilitat política i democràtica de Catalunya, i de la resta de Espanya.

   Els partidaris de “el dret a decidir”, com exigeix la normativa actual, poden acudir amb tota humilitat al Congrés de Diputats, però és allí on hauran d’explicar i convèncer, i si no ho fan, hauran d’acceptar-ho democràticament.

   No tingui por de la democràcia, home!, sigui almenys conseqüent amb el seu raonament, doncs sempre arribarem a la mateixa conclusió: No pot haver-hi democràcia sense respecte a la legalitat vigent que, a casa nostra, es anomena Constitució Espanyola.

   Mentrestant, …….endavant amb la feina serradors de Premià de Dalt!

   Atentament.

 4. Amiga Dolça, ens estan imposant un símbol? De debó? Que jo sàpiga aquest simbol ja representa el que vol la majoria de catalans. Però escolti, si de debó creu que ens l’estan imposant, li faig una proposta : votem el próxim 9-N i així sabrem quina es la bandera que ens imposen. Si l’estelada o l’estanquera. Què li sembla?
  I al senyor Comentador, li agrada la meva proposta? Res més democràtic que votar per a decidir el que volem, no creuen?

  • Sr. Ferran tampoc em va contestar una pregunta que ja li vaig fer en el seu moment. Li semblaria igual de democràtic si una majoria de barcelonins, mobilitzats des d’el poder, demanessin votar pel destí de la nostra ciutat i poder separar-nos de la Catalunya espoliadora? Li asseguro que si es dediquessin la meitat del recursos que es dedican amb el ditxos procés es sorprendria de la gent que estaríem a favor de la separació. Ho torno a preguntar, li semblaria democràtic que nosaltres i nomes nosaltres els barcelonins decidissim sobre el nostre destí i el de la nostra ciutat i per tant sobre el destí de tota Catalunya? Seria legal o seria legítim? I perdoni Sr. Ferran això de que la estelada representa a una majoria no se d’on ho a tret, si un cas representa a una part de la ciutadania a la que se li ha donat altaveu des d’el poder, res mes.

  • La teva resposta, Ferran (continues sense contestar-me) demostra fins a quin punt estàs confós. Per la mateixa regla de tres del que acabes de dir (que per cert, és més que discutible), podrien posar-se, amb la legitimitat que tu reclames, banderes del PP per tot Espanya, ja que han obtingut majoria a les darreres eleccions generals. (Per cert, no estic a favor del PP, això és una altra història.)

   Ah! i sobre «votar per decidir el que volem», evidentment, sí, sempre i quan es faci dins les regles de joc que DEMOCRÀTICAMENT es van establir quan tots els espanyols, catalans inclosos, vàrem refrendar la Constitució espanyola. Fer un referèndum unilateral queda al marge de la legalitat vigent (que per cert, es pot canviar si es té la majoria necessària).

 5. Comentador, no perdis el temps esperant resposta del tal Ferran, no et respondrà per que no te resposta a una pregunta amb tant sentit comú com la que li has plantejat. Que vols que et respongui, que tens raó? Que si, Que ens estan imposant un símbol tan si com no i sense dret a queixa? Demanes massa comentador, des de quan un separatista totalitari i radical entén una mica sobre principis i drets tan bàsics a qualsevol democràcia com el lliure pensament, societat plural i respecte pels demés? Tot el que surti del pensament únic «le suena a chino»

 6. Ferran: em respondràs algun missatge? Et sembla respectuós plantar una bandera com la cubana en espais públics?

 7. Buena noticia. En Vilassar de Mar también hay una en una rotonda cerca de la estación de Cabrera de Mar. Ojalá también pudiese volar.

 8. El que quiera secesion que acuda al monte Canigó y se quede para siempre.

 9. Més apologia de la violencia? Qui ho diria que aquest web havia de ser el «seny de los catalanes bajo el naiconalismo».

  • La violencia, en este caso, la practican aquellos que colocan símbolos partidistas en espacios y edificios públicos. Derribar esos símbolos es un acto de dignidad contra el abuso totalitario de quienes cometen ese atropello.

  • Simplemente obedece a una de las leyes de la mecánica, en concreto a la 3ª Ley de Newton, la de la acción y reacción (con toda acción ocurre siempre una reacción igual y contraria, etc., etc, etc.). No sé de qué te extrañas, lleváis dos años desafiando las más elementales leyes de la Física.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

 • Responsable: Dolça Catalunya
 • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
 • Legitimación: Consentimiento del interesado
 • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
 • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.