El català que va formular «la conxorxa boltxevic-judeo-masònica».

No va ser en Franco? No. Va ser en Joan Tusquets, oncle de l’editora Esther Tusquets.

tusquets

Potser d’aquí treu en Pujol la «conxorxa» que atribueix a «Espanya» contra «Catalunya».

Joan Tusquets i Terrats (Barcelona 1901-1998). Filòsof tomista, pedagog, escriptor i eclesiàstic. Catedràtic de filosofia i pedagogia del seminari de Barcelona. Va fundar la revista Perspectives pedagògiques i va crear l´Institut de Pedagogia comparada de Barcelona. Historiador i Lulista, va escriure La filosofia en el llenguatge de Llull, Crítica de las Religiones, El cardenal Tomàs de Boixadors i el neotomisme. Fou el creador del mite de la “conxorxa boltxevic-juedeo-masònica» contra Espanya, que fou utilitzada pel franquisme, amb la publicació del llibre Orígenes de la revolución española i els fascicles anomenats Las sectas. Va dictar la conferència Masonería y separatismo.

2 germans i el seu cunyat foren assasinats a l´estiu de 1936 pels comitès d´esquerra, i ell va fugir a Itàlia per evitar la seva mort. Es va refugiar a Burgos: «La meva popularitat va a repercutir entre el militars i la gent que preparava el cop d’Estat. De manera que quan aconsegueixo fugir a l’Espanya nacional, sóc rebut amb entusiasme». Va ser nomenat preceptor de la familia Franco, oficial de l´exèrcit espanyol, i va escriure el llibre Masones y pacifistas.

Sembla que en Franco estava envoltat de catalans. Curiós. A TV3 diuen que feia la guerra contra Catalunya.

dolca2Categories: Historia

Tags: , , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.