Catalunya envaïda per “Espanya”? I aquest de la barretina qui era?

El coronel Sanfeliu. Un mite de l’exèrcit espanyol.

Coronel-Sanfeliu[1]

Ens han dit que Catalunya va ser envaïda militarment per “Espanya” fa 300 anys, i que encara avui roman oprimida. Que li demanin al coronel.

Jaume Sanfeliu i Codina. (Prat de Llobregat,1840-1899). Militar. Voluntari liberal, el 1856 lluità amb el “Noi de les Barraquetes”. Voluntari com oficial espanyol, fou destinat a Cuba i organitzà la contra-guerrilla. Conegut per la tropa com “El Coronel Sanfeliu”. Cap dels voluntaris catalans a Cuba de 1869 i un dels pocs que vàren sobreviure a la desfeta, fou governador polític i militar a Filipines, Terrassa i Reus, condecorat amb la placa de San Hermenegildo, comendador d’Isabel la Catòlica i benemèrit de la Pàtria.

Català i espanyol. Català al servei d’Espanya, espanyol al servei de Catalunya. Normal. Com sempre.

dolca2Categories: Historia, Huid del nacionalismo

Tags: , , , ,

3 comentarios

  1. aquest tío acollona. Si enxampa un de les CUP li trenca els ous

  2. En 1702 Felipe V juro respetar los fueros catalanes y el pueblo catalan juro fidelidad a su monarca. En 1704 los politicos catalanes traicionaron el juramento a su monarca enviando tropas que ocuparon Madrid, tierras de Castilla y Extremadura. Las tropas de Felipe V fueros derrotando a las tropas catalanes hasta que consiguieron recuperar los territorios perdidos y a partir de 1714 igualaron en derechos a todos los espanoles. Àsia pues la única invasión fue la de los ejercitos catalanes que fueron rechazados, y los causantes de aquel desastre, los politicos catalanes, no fueron tratados como los Comuneros por Carlos I, craso error.

Deja un comentario