Les exportacions s’estanquen a Catalunya. Mas-Collell: vostè a què es dedica?

Al conjunt d’Espanya creixen un 5%.

EXPORTACIONES

Ho deia La Vanguardia dissabte passat. «Las exportaciones españolas siguen creciendo a un ritmo más que aceptable, batiendo año a año sus propios récords». El 2013 van assolir els €234.239 milions: un +5,2%.

Abans, era normal esperar que Catalunya expliquès la major part d’aquest creixement. Ja no és així. Les exportacions catalanes estan estancades en €58.000 milions. La Catalunya nacionalista perd pes exportador a España i al món. I ho diu el diari de la Generalitat, que acaba de rebre €800.000 en subvencions de totes les famílies catalanes. Serà el nacionalisme un símptoma de la decadència catalana?

Mas-Collell: a més de ser catedràtic virtual de Harvard i polític secessionista, vostè sap el que és l’economia real més enllà dels llibres? Vostè a què es dedica?

Dolça i pobra Catalunya, què t’està fent aquesta gent?

dolca2Categories: Economía, Huid del nacionalismo

Tags: , , , ,

11 comentarios

 1. Noé, vosté, sense voler-ho, acaba de demostrar com el sectarisme s’imposa en aquest web. Vosté no entèn que qui tingui opinions totalment contraries a les d’algú…vulgui conèixer de primera mà les opinions d’aquest algú. Per vostè el normal és no conèixer ni interessar-se per les raons dels altres. És per això que totes les págines nacionalistes, catalanes o espanyoles com aquesta, són totalmente endogàmiques i fetes per a l’autoconsum. No pretenen acostar els seus arguments a l’altre part, tan sols volen assegurar-se que els convençuts de la seva causa…segueixin convençuts. Així ens va.

  • Ferrán, bon dia:

   Gràcies per la seva atenció a les meves paraules. Jo entenc que el normal, en una societat democràtica, és que cadascú pugui mantenir el seu parer lliurement, cosa per cert que és difícil fer, a dia d’avui, a Catalunya.

   Jo no tracte de convèncer a ningú. Tinc la meva pròpia opinió sobre el sectarisme que impera a Catalunya. Un sectarisme des.d’a dalt, impulsat pel nacionalisme vuitcentista al poder, que ha trigat trenta-set anys a mostrar el seu veritable rostre secesioniste.

   Encara que ja podia sospitar-se, després d’eliminar prèviament la massa crítica, d’adoctrinar a les escoles i als mitjans de comunicació a força de subvencions públiques i d’imposar la corrupció politica amb el discurs de la «construcció nacional».

   Com va predir, en 1985, el molt honorable Josep Tarradellas “La gent s’oblida que a Catalunya hi ha una dictadura blanca molt perillosa, que no afusella, que no mata, però que deixarà un llast molt fort».

   Ara jo li demano, si us plau, se situï davant un mirall i que repeteixi, davant ell, les frases que em va dedicar, incloent el seu propi nom. Així podrà comprendre que vostè només admet i només vol escoltar, el discurs nacionalista i secessionista que pateix Catalunya. Així ens va.

   Atentament.

 2. CADA DIA CATALUÑA IRA A PEOR, POR CULPA DE SUS DIRIGENTES, QUE PIENSEN QUE EL 60% NO SOMOS NACIONALISTAS Y NOS ESTAN PONIENDO DE CULO.

 3. Y la inversión en bienes de equipo, maquinaria para fabricar bienes, se ha rebajado. Todo un éxito.

 4. Una lastima. Que un pueblo, el catalán, capaz de convertirse en un motor económico, con trabajo, con iniciativas y con mucho merecimiento. No sea capaz de ver que el encerrarse en sí misma, solo trae, miserias y frustraciones. Esperemos que pronto recuperen el sentido común y vuelvan a ser lo un día fueron.

 5. Mare meva, aquesta pàgina és d’un sectarisme tan bestial que fa d’Intereconomia el paradigme de la pluralitat i objectivitat. Quin és exactament l’objectiu de tanta manipulació i de tant d’odi? Quelcom tan sectari només serveix per a l’autoconsum de les persones ja convençudes, però per res més. Facin crítiques constructives i proposin alternatives si volen canviar quelcom o arrivar a més gent. Si es conformen amb un grupet endogàmic de gent malalta d’odi, doncs felicitats, ja el tenen.

  • tu mensaje sí destila amor y comprensión a lo diferente… estoy avergonzado de no ser nazionalista

  • Sectarismo Bestial??? Manipulación?? odio????. NO, lo que pasa es que es un argumento muy utilizado, para cuando nos dicen algo que no nos gusta: «fascista». Pero en realidad es libertad de información, de opinión, y de conciencia….en definitiva; DEMOCRACIA. Repasamos sus valores???

  • El curiós del cas es que tot llegint un escrit d’un separatista, s’han llegit tots. Ni un sol d’argument. La repetitiva cantarella acusatoria d’anticatalà, del odi, manipulació, i demés. Aquests pobres lloros no hi saben que son unes titelles en mans d’una mafia que estira dels fils. ¡¡ I parlen de manipulació ells,..tot tenin el cervell en una gàbia !!

  • Bona nit Ferrán:

   Si aquesta web t’horroritza i està plena d’odi i sectarisme perquè et passes el dia llegint-la i intervenint en el fòrum?. Sembla que veies també molt Intereconomía. Si ets sobiranista no ho entenc. T’agrada sofrir?.

   Salutacions

 6. El nacionalismo, es una losa que pesa demasiado sobre la Catalunya productiva, emprendedora y trabajadora

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

 • Responsable: Dolça Catalunya
 • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
 • Legitimación: Consentimiento del interesado
 • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
 • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.

A %d blogueros les gusta esto: