ERC nega a Tarragona el «dret a decidir».

Joan Tardà rebutja que Tarragona pugui votar independitzar-se de Catalunya.

O això sembla per les seves gesticulacions. No és gaire just demanar per a uns allò que es nega a uns altres. O potser el «dret a decidir» és una milonga…

dolcaCategories: En el Butifarrèndum, Huid del nacionalismo

Tags: , , , , , , ,

21 comentarios

 1. Que demócrata es este señor! Osea separarse de España si! consulta legal o ilegal y eso es democracia para todos ellos. Pero, ojo! si lo pide Tarragona o el Valle, el derecho a decidir, de eso nada eh! No hay nada que decidir, todos Catalanes y punto pelota! ni tienen derecho ni nada! Un aplauso a este señor tan fascistas catalán!!! Señor entenderá ahora, como se siente el resto de Españoles por no dejares votar, no? Pues eso… Que no sueñe tanto! que todo se acaba jajaja! Viva Cataluña y el resto de España!

 2. Gesticulacions?
  «Ho sembla per les seves gesticulacions»?
  Quin tipus de rigor és aquest?
  Tardà no nega cap reclamació democràtica que pugui plantejar-se en una futura Catalunya independent.

 3. Reblogueó esto en Verdades que ofenden…

 4. ferran, tarragona pot ser que no hagi demanat rés pero a la vall d’aran em sembla que si van dir que si hi hagués independencia ells es separarien per continuar sent espanyols. els dexarien?

 5. Es como la norma para las manifestaciones de aqui de catalunya solo se permiten en Barcelona en el resto de las poblaciones esta prohibido, pero.. el dia de la cadena humana no era una manifestacion? porque no se hizo solo en Barcelona? ah!! claro es que estaba echa por los nacionalistas, com van a permitir que otro las haga? pues lo mismo con el derecho a decidir de cualquier otra poblacion de catalunya ya sacaran una ley que lo impida no os preocupeis son asi de dictadores

 6. Indepes: deret a decidir qui volem que decideixi, la pregunta ( perdó les preguntes), la data, els mitjans de comunicació públics fent campanya permanenment 2 anys avans fins i tot la dona del president i l´alcalde de la capital a primera línea de pancarta. Etc etc i volen una Catalunya lliure…

 7. Olé Joan Català, jo ´m’identifico 100% amb tu, això seria coherència, oi? Els extrems que dolents hi són, i més si la intenció es ocultar la veritat als pobles creant un conflicte. També et dic, això no passa amb el País Vasc. Al cap i a la fi tot es política. Que els hi donin a tots i que tornin els diners, i cadascú que visqui a la seva casa i allà on vulgui. Això és el que compta, i prou. Jo fins ara els sentiments els porto al cor, i això s’hauria de fer, no val menys, i en canvi no cedim a aquesta campanya hipócrita.

 8. El senyor Eulogi i el senyor Joan Català farien bé de llegir abans de respondre. Trobo que és essencial llegir i escoltar als altres per a poder dur a terme una conversa civilitzada. Jo no he negat el dret a decidir de ningú. Tan sols he deixat clar que Tarragona no ha demanat aquest dret, ni ara ni abans. Si Tarragona no ho ha demanat, de què estem parlant? Doncs de res. Embolicar la troca, reduïr a l’absurd i enredar a la gent amb demagògia sembla que és l’únic que se’n desprèn dels arguments que he llegit en aquest web.

  • Ja ho demanaran, ja, si seguiu amb la vostra dèria, això serà can pixa i tothom «decidint», els nacionalistes no pareu fins que enfonseu Catalunya, ho heu fet sempre, al 34, a la Guerra, a la Gene gastant a dojo i ara aneu embalats un alre cop a fotrens, només sabeu dividir i fer mal rotllo, a veure si treballeu més i sou més responsables collons.

  • A veure Ferran, el comtat de Barcelona-única entitat catalana independent durant diversos segles-té dret a decidir? Qui pot respondre amb autoritat a aquesta pregunta? Tu? El Junqueras? Algun historiador o locutor radiofònic subvencionat? O potser tots els barcelonins només? Però on està escrita l’autoritat dels separatistes per decidir els drets d’uns ciutadans lliures, atorgar nacionalitats i limitar llibertats? D’on us arriba això? Però no veieu el enfangats que esteu! Però no enteneu el manipulats i maniobrats que esteu! Noi, tu coneixes el terme «reflexionar»? La teva realitat és terrible, de veritat.

 9. Pues claro que se niegan a reconocerles ése derecho. Al fin y al cabo, de lo que se trata con la independencia es de montárselo para hacer mangas y capirotes de su terruño, a salvo de miradas indiscretas y molestas y sin límites. Si aceptan el derecho a independizarse de CAT a cualquier territorio o ciudad que así lo desee se les desmonta el cortijo.

 10. No recordo que Tarragona hagi demanat o demani el dret a decidir. Algún em pot refrescar la memòria d’alguna manifestació o partit polític representatiu que defensi aquesta opció? Si no és així no sembla que tingui massa sentit parlar d’una hipotética qüestió que ningú planteja. Per altre banda, resulta bastant graciós veure als unionistes negar el dret a decidir a una naiconalitat histórica i a la vegada reclamar-lo per a les 50 provincies de l’Estat. Entenc, però, que davant la manca d’argument la reducció a l’absurd és l’única opció que als unionistes els hi queda.

  • Escolta macu, els únics «unionistes» que hi a casa nostra són els quatre gats d´Unió, jo sóc català i espanyol com ho eren els meus rebesavis, ara us voleu inventar la nostra història, els nostres símbols, estic fins als pebrots de la cubana, del burro i de lamarequelsvaparir, de la Rahola Martínez, el Sala y Martín, el David Fernández Ramos, el Arrufat Ibáñez, la Rakosnik i la resta de xarnas fanàtics que em volen fotre la meva terra. Ara contesta clarament; si els de Tarragona volen decidir els hi deixareu oi? I als de Barcelona, Hospitalet o Badalona?
   Apa, a treballar que se us en va a norris la paradeta indepe.

  • Escolteu sr, Ferran, a Tarragona també som nacionalitat històrica, erem Tarraco molt abans que Catalunya. O ens vol negar el nostre dret a decidir que som nació? Batua amb els nacionalistes…

  • En primer lugar no se trata de que lo hayan solicitado o no, se trata de tener ese «derecho» o no. La cuestión es distinta totalmente aunque no se planteé en la práctica. Segundo nadie le ha reconocido el «derecho a decidir» a ninguna provincia, aunque tendría más sentido, ya que en el régimen electoral general, la circunscripción es SIEMPRE la provincia (salvo para las elecciones europeas). Solo se plantea como hipótesis y quienes la defienden para unos la niegan para otro, algo normal en los independentistas que negáis identidades de los demás regiones de España. Y por último, para completar este desfase que tenéis los independentistas con los términos; Derecho a la autodeterminación= territorios NO autónomos. (no encaja para Cataluña). Derecho a decidir= Es el derecho que tienen las mujeres sobre el aborto. (tampoco encaja para Cataluña). ¿Cuales son las opciones de los indepe?.

  • Qué bien, un derecho que sólo existe si lo pides. ¿Cómo se llama eso?

 11. Es lo que pasa siempre con los nazis, acusan a los demás de sus propios pecados.

 12. Barcelona is not Catalonia! Tabarnia is not Catalonia!
  https://www.facebook.com/bcnisnotcat

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PROTECCIÓN DE DATOS: De conformidad con las normativas de protección de datos, le facilitamos la siguiente información del tratamiento: (leer)

 • Responsable: Edicott Consulting SL
 • Fines del tratamiento: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios.
 • Derechos que le asisten: cceso, rectificación, portabilidad, supresión, limitación y oposición. Más información del tratamiento en la política de privacidad.