Per què la Generalitat vol que perdi el SiSí.

Al Diari de Girona, Xavier Domènech escriu un interessant article: L´endemà del referèndum.

referendum

Política-ficció? En ell fa un anàlisi del que pasaria després d´un suposat referèndum. Diu així:

«No seria l’endemà del referèndum que Catalunya deixaria de formar part de la Unió Europea, sinó quan es proclamés com un estat independent i, per a més precisió, quan l’Estat espanyol reconegués que les províncies catalanes ja no formen part del seu territori. Mentre Espanya [en llenguatge normal: el Govern nacional] no reconegui la independència de Catalunya, les quatre províncies continuaran dins el mapa de la Unió Europea, perquè allò que les hi vincula és el fet de formar part d’un dels estats membres. 

Aquesta és una hipòtesi que cal posar damunt la taula dels dibuixants de fulls de ruta (…) Què passaria si se celebrés el referèndum, guanyés la independència, i l’Estat espanyol es negués a donar-se’n per assabentat? És a dir, que fes com si no hagués passat? Una de les conseqüències seria que l’endemà els catalans continuariem tenint dret a anar pel món amb el passaport espanyol, i amb el DNI i prou a l’espai Schengen. I això mateix continuaria passant si el Parlament proclamés la independència i l’Estat continués fent-se el sord. Els problemes serien uns altres, i segurament importants -com ara que dues agències tributàries reclamarien simultàniament els nostres impostos i ens amenaçarien amb les respectives policies-, però no el de la permanència a Europa.»

O sigui, que continuarem sent espanyols, però pagarem doble d’impostos… a la Generalitat. I què farien els catalans? Potser la Gene duraria mig telenotícies.

Déu meu, a quin cul de sac ens volen ficar els nacionalistes!

DC NavidadCategories: Economía, En el Butifarrèndum

Tags: , , , , ,

1 comentario

  1. La qüestió és embolicar-ho tot. El motiu és lo de menys.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PROTECCIÓN DE DATOS: De conformidad con las normativas de protección de datos, le facilitamos la siguiente información del tratamiento: (leer)

  • Responsable: Edicott Consulting SL
  • Fines del tratamiento: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios.
  • Derechos que le asisten: cceso, rectificación, portabilidad, supresión, limitación y oposición. Más información del tratamiento en la política de privacidad.