Nacionalistes, obriu els ulls: glòries catalanes d´Espanya.

“No ens estimen ni ens valoren”, ens diuen. Un atre mite nacionalista.

El nacionalisme es nodreix de mites que intenta fer creure a la gent. El nostre malhaurat nacionalisme català es basteix sobre el victimisme: “No ens estimen”, “Ens volen aixafar”, “No ens entenen”, “Ho hem intentat tot però no ens volen”. Aquest sentiment de víctima, de que la culpa dels ensurts catalans no és pas nostra, es complementa amb la culpabilització de l´altre: Espanya. Com si Espanya fos un ens aliè a nosaltres i no part de nostra essència.

La benzina nacionalista del ressentiment requereix provocar també sentiments negatius en “l’enemic”. El nacionalisme triomfa quan aconsegueix que a la resta d’Espanya s’escampi el sentiment d’odi i menyspreu envers Catalunya. El nacionalisme necessita separadors.

Però una ullada sincera a la nostra història ens demostra que aquests sentiments descendents no són més que un mite. Una mentida.

Agraïm al lector que ens ha fet arribar uns documents simples però molt aclaridors. A totes les nacions, els segells i la moneda reflecteixen amb orgull els personatges, les fites i el patrimoni rellevant d´un país.

Tota l’Espanya assenyada ens estima. I ens l’estimem. Gaudiu-ne.

catalanes ilustres I  catalanes ilustres 2

 

20140104-125539.jpg

 Categories: Catalanes universales, Huid del nacionalismo, Mejor juntos

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 comentarios

  1. Jaime I el Conquistador era REY DE ARAGÓN, al igual que la cuatribarrada es el SEÑAL REAL DE ARAGÓN. ¡Basta de usurpar nuestros símbolos y nuestra Historia! Pobre condadito acomplejado…

  2. Aquesta m´ha trempat, què fort posar en Verdaguer als bitllets de 500, jo encara en tinc per çò de mon pare, fa goig veure tots aquests catalans grans tan grans d´Espanya com Deu mana

  3. Abre el corazón leer la última frase, merci!!

  4. Me imagino que todos ellos son catalanes universales para sus conciudadanos, y fascistas para el nazionalismo que nos gobierna. Gracias Dolça!

Deja un comentario