Nacionalistas critican al futbolista Puyol por llamar Manuela a su hija.

Puyol

«Vale, prou. Deixeu-me dir-li Manuela i a canvi li diré Juli Esglésies al que va fer la cançó»

A muchos comentaristas del Ara no les ha gustado lo que interpretan como un nombre que no es catalán.

Es sólo una anécdota, no sabemos si significativa. Pero ilustra la atmósfera cultural y afectiva que ha esparcido el nacionalismo entre sus fieles.

dolcaCategories: CATchondeo

Tags: , , ,

23 comentarios

 1. ¿Qué diferencia hay entre Juan, Joan, Jean, Giovanni o John?… ¿Quién decide qué está bien y qué está mal? ¿Llevo yo ADN de catalán o merezco también morir por no tener un nombre acorde lo que se espera?
  El que se cree con poder suficiente para censurar estas cosas solo tiene un nombre: NAZI

 2. Vos faig saber que no soc independentista que soc del PP jajajaja… llestos que su un llestos.

 3. Ade, te olvidas uno, son 9 si cuentas a Vargas Llosa que tiene nacionalidad española, vivió en Barcelona cuando se podía vivir y conoce el percal. Severo Ochoa también se nacionalizó USA pero Luarca es Luarca. Por cierto los separatistas también tienen un Nobel: es el personaje que da título a la obra más famosa de Juan Ramón…

 4. Mis Felicidades a la familia, lo más importante es la noticia de una nueva vida, que el nombre sea «x» no debería ser polémica.

 5. Jolin Carles… tans noms que jan i vas i li posses Manuela… aixo son coses de la VANESSA veritat???

  • Hola Maneleta. Quin problema tens amb el nom de Manuela? És que no t’agrada el teu propi nom, o només t’agrada en català?. A més es veu que no tens cap respecte pel gran Carles Puyol i la seva parella la Vanessa.

   Per això crec que ets una mica tancada de ment, en pla nacionalista excloent, per això vull explicar-te que el nom Manuela, no és ni tan sols castellà, sinó que és d’origen semita o arameu i significa «Déu està entre nosaltres». Així es deia Jesús.

   Abans del nacionalisme català, gairebé tota la gent de Catalunya era molt espanyola i més oberta de ment que ara. A més tots eren molt cristians . Per això, aquest i altres noms del santoral catòlic, encara que siguin de molts orígens, són propis avui de Catalunya.

   Per això el teu et dius Maneleta i has de donar les gràcies, doncs en cas contrari tindries un nom propi molt mes apropiat: la Cateta.

  • Anem a veure «maneleta», encara que et quedaria millor bragueta, perquè a pixats intel · lectuals no et guanya ni el Junqueras, que ja és dir. Qui et creus per criticar el nom que uns pares trien per la seva filla? Si jo fos un ase salvatge nacionalista com tu, et diria que dels 8 premis nobel que tenim a Espanya cap té nom català, amb la qual cosa Manuela té d’entrada més possibilitats de ser més intel · lectualment brillant amb aquest nom que qualsevol de vosaltres. No obstant això, no em vaig a rebaixar a la teva alçada perquè aquesta cria és una benedicció per als seus pares. Y tu no comprendes lo que eso significa ni lo maravilloso que es… Quina creu de nacionalisme! Quina plaga!

 6. Evidentemente si a la niña le hubiese puesto: Katherina, Jessica, Anastasia, Margaret o Daniella, esta noticia no existiria. El problema no es que no le hayan puesto un nombre catalan, el problema es que se lo hayan puesto en castellano.

  Su modo de operar no es la defensa del catalan, es el acoso y derribo al castellano, en plan de caceria de cuchillos largos.

 7. Los padres ponen el nombre que les apetece,independientemente de su alrededor,opiniones ni nada.Animo,Carlos.Soy del Madrid pero te he admirado siempre.

 8. Enhorabona Carles i recupera´t aviat, lo que no té cura ni recuperació possible és la mentalitat de les persones que critiquen coses com aquestes

 9. Tengo un duda importante, sobre ¿Qué es lo que molesta, a los independentistas?. ¿Que le ponga a su hija un nombre castellano? (digo castellano y no español, ya que «Carles, Josep, Lluis,… son nombres españoles; catalanes y españoles) o ¿Qué no le ponga un nombre «Catalán»?. ¿Se hubieran molestado si le pusiera un nombre anglosajón, por ejemplo?.

 10. Jutjar als pares pel nom dels fills per decidir qui és català …. Jutjar a la gent pels seus noms i no pel seu caràcter …. Això comença a donar fàstic…. Carles, no els facis cas. A Espanya i a Catalunya som molts els que et admirem i celebrem l’arribada de la teva filla. Por favor, acepta mis mejores deseos para tu familia.

  • Ade, » a Espanya i a Catalunya som molts…· Dit així, que es com parlan els separatistes Catalunya es quelcom diferent i alié a Espanya. Una pera i una poma: dues fruites diferents…. p.eix.

  • Antoni, a la meva família tenim en les ultimes 9 generacions gairebé 70 cognoms catalans. A Barcelona el meu avi va recollir actes de baptisme del s. XVI dels meus avantpassats. A català no em guanya ningú … i a espanyol tampoc. Quan dic «Espanya i Catalunya» no és una distinció, sinó una confirmació per redundància. És com dir Espanya dues vegades i deixar clar que som tot hom el mateix. Perdó si no s’ha entès

  • molt bé ade. Som catalans i espanyols

 11. Felicidades a Carles o Carlos (que sea como el prefiera) y esposa por la recien llegada. Seguro que es preciosa.
  Y a los catalibanes ni caso, a disfrutar de la niña, que es una experiencia maravillosa.

 12. No se llama «Carles», se llama «Carlos»… No tenéis más que ver su licencia federativa como jugador del Barcelona: http://www.abc.es/deportes/futbol/20121218/abci-vidas-azulgrana-messi-xavi-201212181921.html

  • Qué mas da su licencia y lo que pone en su DNI.

   Si se quiere hacer llamar Carles así le llamaremos, no hagamos lo que hacen los que le juzgan por ponerle Manuela a su hija. Una cosa es lo que consta en el registro, que no lo eligió él, y otra como según sus convicciones quiere hacerse llamar.

   Creo que en ese sentido tenemos que ser respetuosos también con Carles y con los demás. Como si de mayor su hija se quiere llamar «Manela».

 13. Visca la llibertat! L’enhorabona a Carles Puyol!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PROTECCIÓN DE DATOS: De conformidad con las normativas de protección de datos, le facilitamos la siguiente información del tratamiento: (leer)

 • Responsable: Edicott Consulting SL
 • Fines del tratamiento: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios.
 • Derechos que le asisten: cceso, rectificación, portabilidad, supresión, limitación y oposición. Más información del tratamiento en la política de privacidad.