Ja no dissimulen. De «Seleccions catalanes» a «Seleccions independentistes».

Un instrument polític amb lema polític: «L’Estat propi beneficia l’esport».

Raquetes-Siljan-2013

La Selecció Indepe de raquetes de neu, de viatge pagat per tots nosaltres, llueix una cubana. Representen Catalunya?

La Plataforma Pro Seleccions Catalanes diu que el seu objectiu és «el reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes». Actualment aquesta Plataforma subvencionada per totes les famílies catalanes ha aconseguit el «reconeixement» a 21 esports, entre els quals destaquen dards, tamborí, korfbal, touch i fistball. Com es veu, tots amb llarga tradició a Catalunya.

A la Plataforma, però, tan li fa l’esport i els esportistes catalans. Al resum dels seus èxits del 2013 queda ben clar l’objectiu que en realitat persegueixen: «per sobre de tot, amb la voluntat de projectar-se internacionalment i fer conèixer a tothom quin és el procés que viu Catalunya». Per exemple, allò important de la participació al mundial de biketrial és «que els pilots catalans han lluït el lema «Catalonia, Europe’s Next State» a la samarreta». Cada any la Plataforma lliura un premi que es diu «President Companys». Ja se sap que va fer molt per l’esport català, sobretot per les curses de muntanya que van haver de fer tants catalans cap a França per salvar la pell sota el seu règim.

La Plataforma té una aritmètica curiosa: afirma tenir «el suport de la majoria de la població catalana, com ho demostra la recollida de signatures que es va fer l’any 1998, en què se’n van aconseguir 521.000». Un 7% de la població és «la majoria de la població» per l’aritmètica nacionalista?

En fi: hem passat d'»Una nació, una selecció» (quina flaire ària, oi?) a «L’Estat propi beneficia l’esport». Deixant de banda que ja tenim Estat propi i es diu Espanya, algú encara creu que a aquesta gent l’interessa l’esport català?

dolcaCategories: Huid del nacionalismo

Tags: , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.