Un altre català mític que no és indepe.

Ha viatjat per tot el món, ajudant tothom, cercant la justícia i defensant els humils.

capitan-trueno

Va néixer a l’Empordà, com els seus amics Goliat i Crispín, com Josep Pla i Salvador Dalí. I d’allí va sortir, armat cavaller, per escampar el bé a l’estil espanyol: amb pocs amics, a cavall, per Déu i per la seva dama, sense ponderar els riscos, i amb el simpàtic lema “Santiago y cierra España”.

Sempre se’l veu quan fa falta: un dia els creuats anglesos el van veure a les portes de Jerusalem, i gràcies a ell van conquerir la ciutat. Ara es posaria, un cop més, al costat dels oprimits pel poder. Que avui a Catalunya és el nacionalisme.

Benvingut, Capitán Trueno.

dolcaCategories: Catalanes universales

Tags: , , , , ,

1 comentario

  1. Hombre, el capitán Trueno. Cómic patrio de escuela americana. Patriótico pero no al nivel cuasi-faccioso y hasta xenófobo del “Guerrero del antifaz”. Curioso es leer estos cómics hoy. Este y el Jabato (que de hecho es prácticamente un hijo) son piezas casi artísticas hoy, con viñetas muy bien dibujadas (de escuela americana, como Flash Gordon y Buck Rogers) y buenos guiones.

Deja un comentario