ERC+Bildu a les eleccions europees?

Els membres de Bildu, amics de l’ETA, defensaven el «dret a decidir» matar persones.

Bildu

La lògica ens assenyalava que per les eleccions europees ERC i CiU pactarien una coalició, per tal de mostrar la força independentista de cara a la «consulta». Però … “la cabra tira al monte”. El grup etarra EH Bildu ha presentat, a Barcelona, una proposta d´aliança per les properes eleccions europees a delegacions d’ERC, Solidaritat i la CUP.

Els negociadors de Bildu, encapçalats pel batasuno Pernando Barrena, han plantejat «la voluntat de treballar per una candidatura comuna basada en el reconeixement del dret a decidir i que treballi per la transformació social». No sabem que aquesta gent s’hagi penedit de defensar el «dret a decidir» matar que practicaven els seus amics de l’ETA.

Històricament, ERC havia concorregut a les eleccions europees amb EA, per bé que a l’última contesa -amb Oriol Junqueras com a cap de llista- també va fer-ho amb Aralar, escissió d’Herri Batasuna que condemnava la violència. Bildu, en canvi, seria l’hereu directe de formacions com Herri Batasuna o Euskal Herritarrok, que tradicionalment veien en la CUP el seu referent als «Països Catalans». L´elecció que prengui Junqueras ens donarà una pista del nivell de radicalització d’ERC.

De moment CiU no ha dit res, però està clar que aquestes eleccions ens oferiran un panorama de com es desnvoluparan els acords pel «referéndum». CiU fa temps que ha perdut el nord, però entrarà en un joc soberanista amb Bildu?. 

Massa fort per la burguesía catalana…

dolcaCategories: Huid del nacionalismo

Tags: , , , ,

1 comentario

  1. Es que sería lo logico: los progresistas por un lado BNG+Bildu+Esquerra y los conservadores por otro PNV+CIU. No es el fin del mundo, cada uno que vote lo que quiera pero lo que no es normal es CIU-Esquerra

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.