Catalunya celebra la matança del porc

Els catalans decideixen un any més seguir les seves tradicions.

DSC_4657

Un any més, arribada la tardor i ben a prop de la diada de Tots Sants, les famílies catalanes decideixen celebrar la tradicional matança del porc en família.

Tot i que la manera de matar el porc ha anat variant amb els anys, es tracta d’una tradició ancestral. La festa comença de matinada i dura tot el dia.  La canalla disfruta d’una diada de germanor i contacte amb la natura.

El porc s’acostuma a preparar des del seu naixement. Quan es mata, normalment no arriba a l’any d’edat i fa uns 200 kg de pes. Les famílies preparen juntes les botifarres, costelles, solomillos i bisbes dels que en gaudiran tot l’hivern.

Tot i que amb l’augment de població musulmana semblava que la tradició minvava, amb la crisi aquesta festa ha tornat a agafar empenta a les contrades de l’interior.

Fa goig veure com les famílies exerceixen el seu dret a decidir continuar amb les tradicions més populars de Catalunya, i gaudeixen en família de botifarres amb seques, fuets, bisbes, pa amb tomàquet i coca de forn. Bona festa, Catalunya!

DSC_4700

dolcaCategories: Tradiciones

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.

A %d blogueros les gusta esto: