Un imponent canó espanyol vigila Cardona

Forma part d’un passat ben recent que no surt a TV3%

DSC_0673

Cardona és una de les viles amb més història de l’interior de Catalunya, una història que es remunta a temps de Carlemany i la seva Marca Hispànica, embrió de Catalunya i que ja aleshores no es podia concebre fora de l’àmbit hispànic. El seu castell, que domina la ciutat i tota la contrada, és una meravella que es manté perfectament restaurat gràcies a aquella genial idea de crear els Paradors Nacionals i d’aquesta manera ajudar a la conservació d’edificis singulars arreu d’Espanya.

El castell de Cardona, ric en història, va ser l’últim baluard de les tropes austriacistes a la guerra de Successió i només va rendir-se al conèixer la capitulació de la ciutat de Barcelona. Ara alguns diuen que va ser l’última plaça a rendir-se als espanyols… una lamentable mentida, doncs els defensors de Cardona eren catalans i espanyols, combatent pel bé de tota Espanya, que haguessin escoltat amb horror qualsevol pretensió de trencar la seva pàtria, Espanya.

És per això que encaixa perfectament en aquest entorn, tan gloriós per a la memòria militar catalana i, en conseqüència espanyola, un gran canó del segle XIX que va ser emprat a la defensa de les Illes Chafarines i que des de 1996 està situat al castell de Cardona gràcies a l’obsequi de l’Agrupació de Veterans Soldats Catalans a Melilla.

DSC_0672

Un signe de les gestes dels nostres soldats a l’Àfrica, defensant Espanya a aquelles terres, que ens recorda que els catalans, al 1714 o a l’Àfrica, sempre hem donat la vida per Espanya. Això no ho explicaran a TV3%, però és la realitat del nostre poble que, a la que et descuides, sura per tot arreu.

Dolça i militar Catalunya…

bastoncilloCategories: Catalunya de tots, Historia, Huid del nacionalismo, Mejor juntos, Tradiciones

Tags: , , , , , , , , ,

7 comentarios

 1. nuestro problema real es que no lee nadie: ni los intelectuales ni los que no lo son. Así que los docentes pueden mentir cuanto quieran, lo que digan lo creerán todos a pie juntillas.

 2. Creo que en TV3% están preparando una serie por capítulos 😀

 3. Sólo recordar q el duque de Cardona era hija de una de las damas de compañía de la emperatriz de Austria.
  Interesante también leer sobre los exiliados austracistas españoles en Viena.
  Nuestro problema no es que no lean los intelectuales catalanes, es que mienten los docentes en las escuelas .

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

 • Responsable: Dolça Catalunya
 • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
 • Legitimación: Consentimiento del interesado
 • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
 • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.

A %d blogueros les gusta esto: