Hotel Ruanda. Quelcom a aprendre’n?

Cada cop ens hi assemblem més.

HOTEL RUANDA

Així comença la pel.lícula de 2004 sobre el conflicte entre hutus i tutsis:

«Quan la gent em demana, benvolguda audiència, perquè odio tots els tutsi, dic: ‘Llegiu la nostra història’. Els tutsi van ser col.laboradors dels colonitzadors belgues, van robar la nostra terra hutu, ens van esborrar. Ara hi han tornat, aquests rebels tutsi. Són escarabats. Són assassins. Ruanda és la nostra terra hutu. Som majoria. Ells són una minoria de traidors i invasors. Anorrearem aquesta infestació. Esborrarem els rebels de la RPF (Front Patriòtic de Ruanda, partit tutsi). Això és RTLM, la ràdio del poder hutu. Estigueu alerta. Vigileu els vostres veïns».

Joan Maria Piqué

Alguna cosa ens sona familiar. L’odi l’hem vist en aquest esfereidor video de conferències nacionalistes. La manipulació de la història, histèrica aquest 1714 amb el temple d’odi del Born, és el pa de cada dia. Hem sentit el funcionari de la Generalitat Toni Soler dir «col.laboracionistes» als catalans lliures de nacionalisme. Hem vist el Govern organitzar simposis com el famós Espanya contra Catalunya, per acusar ‘Espanya’ d’envair i anorrear Catalunya. Hem vist el cap de premsa d’en Mas dir que ‘Espanya als catalans ens ha matat’. Cada dia sentim enquestes manipulades que diuen que ‘la majoria de catalans vol laindependència’ i que l’Estat no ens permet ser democràtics. Hem llegit l’expresident Pujol dir ensvolenresiduals i ensvolenaixafar. Als diaris subvencionats parlen dels catalans allunyats del nacionalisme com ‘enemics implacables de Catalunya, i a TV3 els hi diuen ‘quintacolumnistes’ i ‘gent tòxica’El mantra del ‘prusés’ ha estat l’espanyansroba, inventat pels polítics…

Sí, encara falten algunes coses perquè la comparació sigui acurada. Esperem no arribar-hi.

bastoncilloCategories: Uncategorized

Tags: , , , ,

7 comentarios

 1. A ese Pique, alguien le tendría que explicar la Historia. Mejor seria que se acercara a una Biblioteca Pública, donde encontrará explicaciones e todas las tendencias y podrá comparar.

 2. Yo no sé si los independentistas se están dando cuenta de lo que están despertando.
  Desde luego ni la ética ni la moral lo justifican.

  Pujol ha estado jugando a aprendiz de brujo y, a veces, estas cosas acaban mal, muy mal.
  Claro que para él y su familia, con los millones que han «ganado» con laboriosidad catalana de la catalana gente, pueden perfectamente reirse del mundo en sunny California o en la Copabacana de Rio. Se lo merecen.

  Quienes no se lo merecen son los ingenuos que les han aupado al poder con sus votos y sus dineros. Éstos son los que tendrán que aguantar lo que venga. Sean tutsis o hutus.

  Y luego que echen la culpa a los belgas.

 3. Una analogia molt ben portada com sempre! Pel que fa al niño pijo d’ulleres extravagants, no sé si em fa més angúnia veure’l o llegir-lo. A més pel que fa als germans Badia, segons males llengües, no caldria creuar l’Ebre per a buscar l’instigador del seu assassinat. I ves per on, parlant del rei de Roma… he trobat a faltar que hi afegís el nostre màrtir nacional i nacional de Catalunya, Sant Lluís Companys (vaja, suposo que els Badia no el trobarien gaire a faltar). El Pajaritu hagués estat un exemple demolidor de com als catalans ens han matat… altres catalans.

 4. Hotel Ruanda es un ejemplo muy bueno para lo que está pasando con los catalanazis. Hemos de pararlos o lo peor pasará. Sin duda alguna.

 5. Que malo es el nacionalismo, en Catalunya, en la Ruanda de esos tiempos, y en la Alemania Hitleriana… que malo es el nacionalismo, ese cáncer para la humanidad.

 6. Hace muchos meses que comparo a Catalunya Ràdio con la emisora hutu Radio Mil Colinas, la que invitaba a matar tutsis en 1994.

 7. Al tontolaba de las gafas blancas le falta tiempo para lamer al que le da de comer. Manudo chupoptero arrastrado que pulula por el Palau.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

 • Responsable: Dolça Catalunya
 • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
 • Legitimación: Consentimiento del interesado
 • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
 • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
 • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.

A %d blogueros les gusta esto: