Un ídol a l’església de Monistrol: pengen una cubana gegant al campanar.

Paganisme nacional-catòlic a Monistrol de Calders.

monistrol calders

L’Església a Catalunya és part de l’Església universal. Des de fa temps, però, una particularitat distingeix: pateix les embranzides del nacionalisme, una ideologia que canvia Déu per la «nació» i que catalitza la pèrdua del tremp espiritual dels catalans.  Al nacionalisme tant li fa l’Església; només la considera un instrument de «nacionalització» que ha de controlar.

Ara el rector de l’església de Sant Feliu de Monistrol de Calders, Josep Ruaix, ha penjat al seu campanar un símbol polític que divideix el poble. No és una creu, no és un sant, no és una crida a l’evangelització d’aquesta secularitzada comarca, no és un senyal d’unitat, amor o trascendència. És una cubana.

Josep Ruaix

Mossèn Ruaix té la Creu de Sant Jordi, ha estat premiat per les joventuts nacionalistes de CiU i es dedica a ser professor de català. Sembla que li agrada més predicar la llengua que la Paraula. Potser quan deixi la política es dedicarà a l’evangelització i a tenir cura de les ànimes dels seus fidels. O potser el seu bisbe, el místic Romà Casanova, li recordarà que el seu deure com a pastor no és pas dividir, enfrontar i proposar un idolet a les seves ovelles.

Dolça i assecada Catalunya…

bastoncillo



Categories: Alma, Huid del nacionalismo

Tags: , , , , , , ,

9 comentarios

  1. A lo mejor cuenta que Jesucristo era catalán…..después de ver un gran vídeo que decían un tarado separata que los romanos eran descendientes de catalanes jajajjajaj …que colla de tarados tenemos aquí jajaajajajaj

  2. Ens comunica un amable lector que mn. Ruaix “és rector in solidum, però a la pràctica és el suplent i el rector responsable de la penjada“ de la cubana és mossèn Joan Vila.

    Apliqui’s doncs el nostre comentari primer a mn Vila, rector convertit en predicador polític i instrument de la ideologia nacionalista. I en segon lloc a mn. Ruaix, per negligència a les seves tasques de supervisió pastoral.

    Moltes gràcies al nostre dolço informant.
    DC

  3. Al párroco éste le ha faltado inteligencia e imaginación, pues, aprovechando que la estelada en el campanario de su iglesia sería noticia y daría que hablar, debería haber colgado, junto a la estelada un cartel o pancarta que dijera: «MARCA LA X EN TU DECLARACION DE LA RENTA EN FAVOR DE LA IGLESIA CATOLICA».

  4. Habría que quitar la cubana y colgar la estanquera

    • No, amb treure la cubana i posar-hi una creu ja seria suficient. A Déu el que és de Déu i al Cèsar el que és del Cèsar. Les banderes que ens representen a tots els catalans, això és la senyera i la bandera espanyola, les pengem als llocs que els hi pertoca. Aquesta és la diferència entre els que som persones normals que vivim en un pais normal i els indies.

  5. El nacionalismo es una pseudoreligion, al servicio de los chorizos catalanistas. Ejemplo: Torras i Bages, obispo, (algo más que una estación del Metro): «Cataluña será cristiana o no será»…¡Menudo gilipollas decimonónico!

  6. !!Cualquiera entra en este antro!!
    Seguro que este individuo te quiere comer el coco,no con Jesus,con la banderita del campanario.
    Me voy con los Testigos,que estos no te hablan de politicuchos y sus maldades.
    Las iglesias pronto vacias,gracias a personajes como este

  7. I desprès volen ser «unpaísnormal», i fan coses mès própies de les dictadures…

  8. Cuidado con este,en lugar de pastor es LOBO

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.