Per què s´ha esfumat el catalanisme?

El catalanisme va esdevenir nacionalisme i ara el nacionalisme ha mutat en separatisme.

mapa cataluña

Els qui durant anys més deien estimar les particularitats i el benestar de Catalunya avui només parlen de secessió i de trencar amb la resta d´Espanya. Sembla una mutació massiva. Les veus del seny i la concòrdia han desaparegut completament dels principals mitjans de comunicació, gairebé tots subvencionats i addictes. Cap dirigent de CiU fa un discurs propi. La radicalitat s´ha empassat la moderació.

El catalanisme sempre ha estat cosa de pocs. De seguida va ser fagocitat per nacionalistes constructors d´una Catalunya irreal i adoradors d´aquesta “nació” inventada. El separatisme d´ara és el pas natural, el galop d´aquesta cavalcada esbojarrada que comencà fa un segle.

A la vorera han quedat uns pocs catalanistes de bona fe, potser també un grapat de nacionalistes de concepte generós. Què faran?  Després del proper daltabaix separatista, provaran d´estimar la terra sense catalanisme?

És el que sempre hem fet la majoria dels catalans. És lo normal.

20140511-055542.jpg



Categories: Catalunya de tots

Tags: , , ,

1 comentario

  1. Els qui posseïm la veritat no hem de transigir amb les mentides! Sincerament crec que, el catalanisme ha sigut atropellat pel nacionalisme. Crec que, els que de veritat estimen Catalunya són aquells que també estimen la resta de les Espanyes. Sincerament jo, em considero patriota, tant català com espanyol, però per desgràcia ens hem de veure esclafats per uns quants manipuladors que, crec jo que poca història van aprendre a l’escola.

    Salutacions.

    Un català i espanyol dels de debó.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.