Artur Mas ensopega amb el raonament impecable de la FAES.

Presentar una consulta fora de la llei com a democràtica és, senzillament, fals.

faes

Artur Mas s’encaparra en que als catalans ens han de deixar expressar-nos, com si no ho féssim constantment. Però pel Sr. Mas, expressar-nos no vol dir opinar, per exemple, sobre la prohibició dels toros a Catalunya, la llengua en què volem que els nostres fills siguin escolaritzats o quants diners dediquem a TV3. Per aquestes coses ja decideix ell, i nosaltres millor calladets, no sigui que si el critiquem ens acusin de “nazis”. Per al president de la Generalitat, expressar-nos vol dir respondre a les dues preguntetes, amb trampa inclosa, que en un moment d’inspiració se li van acudir i que molts encara no entenem del tot.

Ja sabem que els nacionalistes no acostumen a llegir allò que els desagrada, s’estimen més continuar vivint al seu país de somnis i ignorar la realitat. Però tots guanyaríem molt si, deixant de banda els seus prejudicis, el Sr. Mas parés atenció als arguments que dona la Fundació FAES a la seva publicació 20 preguntes amb resposta sobre la secessió de Catalunya. Després de tant de temps reclamant que els partidaris d’una Catalunya espanyola donin arguments, ara quedaria lleig que els ignorés. Perquè a més a més, són de pes i desbaraten tot el discurs que l’Artur Mas repeteix avorridament.

A l’informe de FAES podem llegir una magnífica definició del que Mas, Homs, Junqueras i la resta de separatistes sostenen:

En el fons, tot el raonament es redueix a apel·lar a la democràcia, a anteposar la voluntat política enfront de les lleis i a deslegitimar una Constitució impecablement democràtica com un desagradable obstacle per a la llibertat del poble”.

Però la realitat és ben diferent:

El principi aplicable és senzill: només per voluntat de tots es pot canviar el que es va construir per voluntat de tots. Aquest és un principi que regeix en tots els ordenaments constitucionals. En cas contrari cap país, sigui quina sigui la seva història i el pes de les seves tradicions,  proporcionaria als seus ciutadans la seguretat jurídica que necessiten per ser lliures”.

És per això que:

L’argument final del secessionisme català segons el qual es vol exercir la democràcia sense les barreres de la Constitució i de la llei obvia que la democràcia sense la llei no existeix”.

Sembla molt senzill i, fins i tot, els membres del Consell de la Transició Nacional (Ratrola inclosa) ho poden entendre:

LA DEMOCRÀCIA SENSE LA LLEI NO EXISTEIX.

És el que va dir el Tribunal Suprem de Canadà:

Qualsevol temptativa d’efectuar la secessió d’una província de Canadà s’haurà de portar a terme de conformitat amb la Constitució de Canadà, i en cas contrari, s’estaria violant l’ordre jurídic canadenc”.

Conseqüència òbvia per a tothom:

S’enganya quan es repeteix que “la democràcia exigeix poder votar”, perquè s’obvia que votar és un acte contrari a la democràcia quan no es fa d’acord amb la Constitució i les lleis vigents”.

Sr. Mas, no tingui por, llegeixi, encara que sigui d’amagat, l’informe FAES. I si encara li resta un mínim de decència, torni a casa i deixi que els catalans puguem viure en pau.

dolca2Categories: En el Butifarrèndum

Tags: , , , , , , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.

A %d blogueros les gusta esto: