Mercè Capsir: una altra soprano que no és nacionalista.

Oblidada pel nacionalisme perquè «es va equivocar» de bàndol a la guerra civil.

Mercedes Capsir i Vidal (Barcelona 1895 – Suzzara 1969) va ser una de les millors sopranos espanyoles. Un dels seus grans èxits va tenir lloc en la Scala de Milán, en 1924, en un Rigoletto. La seva interpretació a la sarsuela Marina, escrita pel vigatà Francesc Camprodon i que poden sentir en el video adjunt, també és memorable.

A la Guerra Civil, aquesta catalana va donar suport al bàndol nacional. Durant la guerra va interpretar numerosos concerts benèfics pels soldats d’en Franco. El 1939 va actuar en la primera òpera que s’oferia al Liceu després de la guerra. Durant els anys 40 els seu repertori va evolucionar cap a papers amb més pes dramàtic.

Es va dedicar a l’ensenyament, i fins i tot és autora d’algunes composicions, com La barca gronxant-se, i una transcripció de variacions sobre un tema de Mozart, que ella cantava a l’escena de la lliçó de cant d’El barber de Sevilla de Rossini. Les seves qualitats interpretatives i la seva virtuositat li van garantir un ampli reconeixement internacional.

Avui la cultura oficial del catalanisme la té oblidada. Potser pensen que només hi havia catalans a un bàndol..

dolcaCategories: Arte dulce, Catalanes universales

Tags: , , , , ,

1 comentario

  1. gràcies per donanos a conèixer a aquest catalans.!!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.