No inventem banderes.

soldat catala  Estat català 2  Estat catala 1

Vicenç Albert Ballester i Camps fou l’inventor de la cubana o «estelada». El 1903 fundà la revista La Tralla, on firmava amb el pseudònim VICIME (Visca la Independència de Catalunya i Mori Espanya). Com es veu, un home pacífic i tolerant.

Estels, creus gamades… no inventem banderes, ja tenim la nostra.

dolcaCategories: Historia, Huid del nacionalismo

Tags: , , , , , , ,

2 comentarios

  1. Ja que el Dr. Josep Dencàs, en els anys 30 del passat segle, definia la ideologia d’ERC, com a partit «nacional socialista», a imitació centre europea. És una pena que, marxes i manifestacions per la independència s’hagin limitat a les banderoles i a portar torxes.

    Com més brillants i emblematics serien tals espectacles recuperats si ho fessin al pas de l’oca?. No obstant això, per entendre-ho desfasat i poc català no ho aconsello. En canvi volgués proposar una versió adaptada a la idiosincràsia local que, per exemple, pogués denominar-se el «pas del ruc».

  2. el feixisme sempre será feixisme, encara que canvïi de llengua. Està clar quin cartell copiava a qui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.