L’abat nacionalista de Montserrat torna a dividir els catòlics catalans.

Josep Maria Soler, propagandista polític, posa l’Església al servei del nacionalisme.

soler

A la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, aquest monjo es dedica a dividir-losEl nacionalisme tot ho penetra. Vol conquerir tots els àmbits socials: cultura, finances, esport, ensenyament… i religió. Els catòlics que es fan nacionalistes canvien el centre de la seva identitat. Molts acaben canviant Déu per l’ídol de la nació. No sabem si és ja el cas de l’abat Soler. Però sí que només surt als mitjans fent propaganda del nacionalisme i repetint els discursos dels poderosos.

Monjo o portaveu del Front Nacionalista? Sembla que aquest home vol convertir-se en el mossèn de referència nacionalista. Cada cop que parla, el nombre de catòlics catalans es redueix, i augmenta el de nacionalistes catalans. Perquè només parla en una direcció política: la nacionalista. Fa uns dies ja li vam fer unes recomanacions. Sembla que li tira més l’afalac dels polítics i els poderosos.

«Si Catalunya és una nació, tota nació té dret a decidir sobre el seu futur, per tant té dret a expressar-se», ha dit el monjo nacionalista. No s’expressa Catalunya cada cop que votem a les eleccions autonòmiques, europees, municipals? Es pot votar privar a una gran part de catalans de la seva identitat catalana i espanyola? Espanya és una nació? Pot votar tota ella sobre el seu futur? És conscient el monjo de la divisió que provoca la tensió nacionalista? Aquest home veu només TV3, o se n’ha adonat de la diversitat catalana? Creu que les lleis serveixen per alguna cosa o pensa que la «voluntat del poble» se les ha de saltar? Sap que vivim en un Estat de dret, o potser es pensa que Catalunya és el seu monestir?

Soler ha retret a la Conferència Episcopal Espanyola que «mai hagi comprès» la realitat catalana i que hagi «anat repetint, sense matisos, la defensa de la unitat d’Espanya com un bé moral que s’ha de cuidar i mantenir». Venen ganes de plorar, què malament ens tracten tots. Abat Soler, vostè comprèn la realitat plural catalana? Vostè no creu que la unitat d’Espanya sigui un bé? I la unitat de Catalunya ho és? Perquè vostè contribueix a trencar-la amb les seves preses de posició nacionalista? Se n’adona de la divisió que provoca entre els mateixos bisbes?

El monjo del Front Nacionalista ha dit que «la realitat nacional de Catalunya és prèvia a la formació de l’actual Estat espanyol». La realitat nacional catalano-espanyola és prèvia al nacionalisme, i per descomptat a la Generalitat. Recordi, senyor monjo nacionalista, que el primer nom de Catalunya va ser Marca Hispànica. El caràcter hispànic de Catalunya és molt anterior a la ideologia de la qual vostè fa propaganda.

L’abat Soler sap de sobres que ni l’Església ni el dret internacional reconeixen el dret de secessió unilateral a païssos sobirans independents. Sap que és moralment inacceptable reclamar la independència en virtut de la voluntat unilateral d’una part. Sap que el «dret a decidir» és un invent de màrqueting del CATDEM per no dir «dret d’autodeterminació», que no s’accepta a casos com el de Catalunya.

El juny de 2006, Jordi Pujol va dir que «no quiero volver a oír que la Iglesia define la unidad de España como un valor moral». Ja saben, per a en Pujol el «dret a decidir» acabar amb la identitat de milions de catalans sí que és un valor moral. Dividir la societat catalana sí que és un valor moral. Quan repeteix «ens volen aixafar», «ens volen residuals», «ens espolien» no està creant ressentiment i tensió; està impulsant valors morals. No esperin que en Pujol recrimini l’abat Soler la seva presa de posició política. Tot s’hi val contra la Catalunya que vol mantenir la seva identitat catalana i espanyola.

A Catalunya tenim polítics que es juguen a capellans, i capellans que juguen a polítics. Coses del nacionalisme.

dolca

 



Categories: Alma, Huid del nacionalismo

Tags: , , , , ,

6 comentarios

  1. Esta gente que no sabe ni lo que predica, que no tienen ni puñetera idea de lo qu es trabajar, que están comiendo de la sopa boba, que no han sudado el hábito en su vida. Se están haciendo la cama para seguir viviendo del momio si les sale bien que lo dudo. Lo que tenía que hacer esta cosa por llamarlo de alguna forma, es coger un pico y una pala y ponerse a cultivar el huerto del convento y menos tv3. Que son una lacra para la sociedades. ?

  2. La Iglesia en el PV, Cataluña … esta compuesta de nacionalistas, separatistas, golpistas, colaboradores de etarras…..y supongo que alguno habra que sea cura de verdad Catolico y creyente.

  3. Se le olvida al Abate que ya decidimos. Dicidimos tanto que CiU y ERC votan leyes en el Congreso de los Diputados que afectan a todos los españoles, gobierne el PSOE o el PP y son clave (que grave error) en la gobernabilidad de España.. Es obvio entonces, que sobre lo que pueda afectar una parte de su país, Cataluña, todos lo españoles tienen derecho a decidir.

  4. Algunos curas, se meten donde no deben. El fanatismo de aquellos, que en el 1714, ya utilizaron al pueblo, saliendo al paso del frente borbónico, con el estandarte de Santa Eulalia, pensando que la fuerza de la Santa haría el milagro. Juan Pablo II, ya dijo que el nacionalismo no se impone, y menos aún desde la Iglesia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.