Temps de pessebres vivents.

Corbera, Castell d’Aro, Penelles, Pals, la Pobla de Montornès…

IMG_1290_jpg

Són molts els pessebres vivents que aquests dies floreixen a Catalunya, signe de la fe del nostre poble, que torna la mirada cap al missatge d’amor de Jesús i es deixa de cabòries polítiques que volen substituir l’esperança cristiana per un culte pseudoreligiós a una «nació» imaginària que menysprea la fe dels nostres pares.

Una tradició que compartim els catalans amb altres indrets d’Espanya i que mostra la unió de ments i cors que és el nostre pais. Així, Ocholeguas.com destaca els pessebres vivents de Buitrago de Lozoya (Madrid), Bàscara (Girona), Sangüesa (Navarra), Arcos de la Frontera (Cádiz), Guijo de Galisteo (Cáceres), Cabezón de Pisuerga (Valladolid), Torres de Fals (Barcelona) i Alcanadre (La Rioja). Quin goig més gran veure tota la nostra geografia unida celebrant el naixement del Nen Jesús!

Nosaltres, aquest any, ja hem anat al de Corbera de Llobregat, una preciosa representació en un bell paratge muntanyenc, que ajuda a penetrar més en el misteri que celebrem aquests dies. Amb un text que val la pena escoltar atentament, des de la salutació inicial: “Bona i santa nit, Déu vos guard!», fins al final. Referint-se a Nazaret, diu el narrador que allà «hi habita el qui vol  fer de tot el món una gran família, on hi hagi progrés en la veritat, igualtat en la justícia,  respecte en la llibertat, unió en l’amor, que porti a tots el homes la pau!

Quin programa per a tots nosaltres, començant pels polítics! Unió en l’amor: tots els catalans sortiríem guanyant si l’agaféssim com a nostre i deixéssim de banda els discursos excloents del separatisme.

DC NavidadCategories: Tradiciones

Tags: , , , , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.

A %d blogueros les gusta esto: