Santiago Vidal: el Licurg independentista que ha desacreditat el «dret a decidir» .

Volia ser l’arquitecte del sistema judicial de la futura Catalunya independent?

Santiago Vidal

Santiago Vidal és un jutge de l’Audiència Provincial de Barcelona.  Membre de Jueces para la Democracia. Al gremi se’l coneix per les seves opinions estrafalàries («un terç del col.lectiu judicial és de l’Opus»), la seva forta ideologització, i el gust per la notorietat mediàtica. No són les virtuts òptimes per qui ha de decidir sobre la llibertat i l’hisenda dels ciutadans amb prudència, circunspecció i discreció.

Fa un temps que el jutge Vidal s’ha apuntat a estendre el “dret a decidir” al “poble” català. L’independentisme divulgatiu fa servir Santiago Vidal per predicar les bondats del sistema judicial de què gaudiria la Catalunya independent.

Diu el jutge Vidal que mentre «la justícia espanyola és obsoleta, lenta, burocràtica i en castellà», la de «l’Estat català» serà «ràpida, de qualitat, independent i amable». Es queixa de que la «justícia catalana no té competències». Vol augmentar un 35% el número de funcionaris judicials. Vol tenir 20 administratius per cada jutge. Diu que quan arribi la independència marxarà el 20% dels jutges de Catalunya, i es podrà escollir entre els més adients. Llavors serà el moment de copiar el sistema anglès o alemany (sic). També recomana no fer cas a l’autoritat competent si aplica l’article 155 de la Constitució. I diu que la «legitimitat del poble» està per sobre de la Constitució.

És a dir: un jutge diu que el treball que ell fa ara està mal fet, i que el que farà en la Catalunya independent serà impecable. Un jutge que anuncia purgues entre els companys, i la selecció ideològica del personal. Un jutge reconeix no conèixer el sistema competencial en què treballa. Un jutge vol més gent treballant per a ell. Un jutge vol augmentar la despesa del seu personal a càrrec de les famílies catalanes. Un jutge vol importar sistemes judicials i legals aliens al dret comú català. Un jutge recomana no obeir l’autoritat. Un jutge, finalment, insinua que Espanya no és un Estat de Dret i promou el despotisme, posant la voluntat per sobre de la llei. I tot això ho diu un «Juez para la Democracia»

Si un jutge diu tot això, és qüestió de temps que es carregui la credibilitat de l’independentisme. I això és el que va passar amb la seva entrevista-interrogatori a Albert Rivera. El jutge Vidal va citar una inexistent sentència de La Haia per defensar el «dret a decidir». Que com ell sap, no és més que el «dret a l’autodeterminació» passat pel màrqueting del CATDEM. Un dret que, com el jutge Vidal també sap, només és aplicable a colònies i païssos sotmesos a imperis.

Com seria el sistema judicial de la Catalunya independent? Ens ho ha dit el jutge Vidal: utòpic, ignorant, burocràtic, caríssim, desgavellat, incoherent, monocolor, despòtic, ideologitzat, arbitrari… i mentider.

Ens empassem el relat i les troles nacionalistes del jutge Vidal? Ens agradaria que ens jutgés gent com ell?

Vostè jutja.

DC NavidadCategories: En el Butifarrèndum, Huid del nacionalismo, Pensando bien

Tags: , , , , , , ,

2 comentarios

  1. Mi mujer está estudiando las oposiciones para juez y os digo que es notoria la falta de jueces que hay ahora mismo en (y para) Cataluña.

    Mientras que la mayoría de los opositores del resto de España no les queda otra que marcharse de sus provincias para ir acumulando puntos y lograr unos años despues un juzgado cercano a sus localidades de origen, en Cataluña esto no ocurre así. La mayoría de opositores de Barcelona logran plaza en la misma provincia porque no hay suficientes opositores a juez… y este indocumentado dice que «…ES PODRÀ ESCOLLIR ENTRE ELS MÉS ADIENTS…» pero ¡¿se puede tener más jeta?!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PROTECCIÓN DE DATOS: De conformidad con las normativas de protección de datos, le facilitamos la siguiente información del tratamiento: (leer)

  • Responsable: Edicott Consulting SL
  • Fines del tratamiento: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios.
  • Derechos que le asisten: cceso, rectificación, portabilidad, supresión, limitación y oposición. Más información del tratamiento en la política de privacidad.