L’independentisme ja explica com es carregarà Catalunya.

Només en quedaran trossets.

ORIOL VIDAL-APARICIO (1)

El independentistes cerquen referents pel procés constituent del futur “Estat català”. Un d´ells és l´Oriol Vidal-Aparicio, professor de Dret Constitucional a … Arizona (EEUU). Molt emocionat amb els “pèl-roigs” (“pieles rojas”), diu que sempre s´ha de respectar el dret de les minories.

Com s’aplicaria això en la Catalunya independent? Al un digital nacionalista, el professor Aparicio explica les característiques de la futura Constitució catalana: “Em semblaria també perfecte que Catalunya tingués una de les poques constitucions del món que reconegués clarament i explícita el dret d’autodeterminació per a qualsevol minoria nacional que s’identifiqui com a tal i tingui una base territorial clara dins el territori català –seria el cas de la Vall d’Aran si així ho decidissin els aranesos–. Que quedi clar en la mateixa constitució que ser català no pot ser cap obligació, sinó fruit de la lliure voluntat. Hauríem de donar exemple”.

Per fi trobem sentit a la independència. L´Hospitalet de Llobregat, una població amb llengua pròpia i una base territorial molt definida (i una mica caòtica), podria exercir el seu dret a l´autodeterminació. Fins i tot, la comunitat gitana  de Collblanch podria independitzar-se de L´Hospitalet. I Sarrià assoliria la independència financera que li cal per situar-se entre els països més rics d’Europa.

Ara ja entenem el que vol dir «dret a decidir» o «Països Catalans»: la fragmentació i liliputització de Catalunya. Quin futur més atractiu per un nació tan maca, tolerant,… trossejada, empobrida i irrellevant.

dolcaCategories: Huid del nacionalismo

Tags: , , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.

A %d blogueros les gusta esto: