Así saludaban los de CiU a los de la CUP hace 80 años

 

CUP puño

El 4 de marzo de 1936 el periódico de la Lliga (CDC dice que es el antecesor de su agonizante partido) publicaba esta graciosa viñeta. Encara tenien clar que els del puny es carregarien Catalunya i menyspreaven la seva ideologia destructiva i importada.

cup opujol

Ahora les saludan con collejitas, ponen a los presidentes a su disposición y mendigan sus votos. Per Catalunya, és clar, encara que cremi tot.

Dolça i sovietitzada Catalunya…

bastoncillo



Categories: Huid del nacionalismo

Tags: , , , , ,

4 comentarios

  1. Les detencions pel govern d’en camarada Companys, es van produir un cop iniciada la Guerra Civil. Són molts els antics adherits a Lliga Catalana que foren empresonats durant aquesta (Tomàs Roig i Llop, Josep Maria de Porcioles i Colomer, Rossend Pich i Pon, Josep Riera i Clotet, etc…alguns dels quals foren assassinats (Jaume Font i Bigay, de Mataró; l’escriptor Alfons Par, president del Centre Cotoner; Francesc Salvans i Armengol, de Terrassa, Sebastià Banús, de La Masó; etc.) però la majoria dels dirigents de la Lliga Catalana van poder fugir de Catalunya i després de passar un temps per terres italianes o franceses per reincorporar-se a Espanya, a la zona nacional.
    Que se preparen los Convergentes o como quieren llamarse ahora, la CUP y sus socios Podemitas estan de practicas en Gràcia,…no sea que sean ellos los llamados a «fer un passeig».
    Quién con radicales se acuesta, amanece socarrimat!

    • Si hom parla de la «Lliga» catalanista, hem de fer esment també del seu cap i inspirador Francesc Cambó. El seu casal de Barcelona va ser saquejat i ell va finançar una xarxa d’espionatge privada, emperò al servei dels anomenats nacionals, més tard franquistes. Més enllà des factors polítics, la tasca cultural de Cambó va ser admirable al servei de Catalunya.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.