«Consulta»? Els nacionalistes no s’aclaren ni per fer una nova comarca.

El Moianès vol esdevenir comarca. La Gene li ha de donar permis. Mirin el que diu un que es vol separar d’Osona.

Oriol Batlló

«Sí, Artur… Truco per saber quan és la consulta del Moianès, en què consisteix, i què passa amb els calers si no em secessiono d’Osona…»

El Moianès és una bonica regió a cavall entre el Vallès Oriental i Osona. Sembla que ara es volen fer comarca, incloent-hi un poble que fins ara era d’Osona: Collsuspina. Per això la Generalitat obliga a fer un «procés» que ha d’incloure una «consulta» abans de cap d’any. Vet ací el que diu a Nació Digital l’Oriol Batlló (ERC), alcalde nacionalista (i força friqui) de la vila:

«Encara no sabem quan es farà [la consulta]. Tot són especulacions i no hi ha encara cap calendari establert. (…) No hi ha temps per fer una consulta. La proposta del Govern de la Generalitat és difícil d’entendre. Quan vam iniciar la petició per esdevenir comarca, ara fa cinc anys, en cap apartat de la llei que hi ha ara sobre la taula per aprovar constava que s’hauria de fer una consulta. És una situació curiosa. 

Una cosa és que la gent pugui expressar la seva opinió, en això hi estic d’acord. Però s’ha de fer amb plenes garanties, s’ha d’explicar bé com funciona l’entramat municipal, quines són les competències del Consorci, quines necessitats cobreix… A més, genera molts dubtes. Si els habitants de Collsuspina voten que volen continuar a Osona i el conjunt del Moianès accepta la creació de la comarca, ¿com es resoldrà això? (…)

[Per pertànyer al Moianès] serà més fàcil accedir a més subvencions«.

És a dir: la Gene no té clar ni com crear una nova comarca, la «consulta» es fa malament i sense temps, el Govern canvia les regles de joc quan vol… I el «secessionista osonenc» diu que només s’hauria de poder votar amb plena informació de les conseqüències, no té clar què passaria si algun poble no volgués la secessió, i li encanten els diners que rebrà de més.

I parin atenció: per llei, és la Generalitat qui ha d´autoritzar la consulta, el poble no pot fer-la tot solet. Esl hi sona això?

Tot plegat, una Catalunya en petit. Raonem amb coherència, senyor batlle? Apliquem el conte a tot Catalunya, senyor Batlló? Complim la llei per fer una consulta a la comarca i no per fer-la a tot Catalunya?

Dolça i incoherent Catalunya.

bastoncilloCategories: En el Butifarrèndum, Huid del nacionalismo

Tags: , , , , ,

5 comentarios

  1. Esto es lo que se llama la «ley del embudo», lo ancho para mi y lo estrecho para los demás.

  2. Freedom for Moianès, una nació mil.lenaria oprimida per l’imperialisme osonenc!!!

  3. Cachondo que las mismas características que desea el hamijo Batlló para el referéndum de secesión del Moianés (jojojo), no sean necesarias cuando se hace para Cataluña, no sea que eso de explicar bien las cosas les salga por la culata.

  4. el separatismo es una merienda de negros; no saben organizar ni organizarse. Dan pena, y cada vez menos simpatía.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

PROTECCIÓN DE DATOS: De conformidad con las normativas de protección de datos, le facilitamos la siguiente información del tratamiento: (leer)

  • Responsable: Edicott Consulting SL
  • Fines del tratamiento: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios.
  • Derechos que le asisten: cceso, rectificación, portabilidad, supresión, limitación y oposición. Más información del tratamiento en la política de privacidad.