Al.lucinant entrevista pre-bèl.lica a un fundador de Convergència.

El nacionalista Miquel Sellarès fa por.

miquel sellarès

Pere Cardús, el pare que ensenya com educa els fills en el nacionalisme, entrevista a Vilaweb al fundador de Convergència Miquel Sellarès. L’al.lucinant conversa ens ajuda molt a entendre els aspectes violents del nacionalisme, que poc a poc es van palesant a Catalunya. Fem-ne un repàs:

La violència, a les arrels de la ideologia nacionalista. «Vaig participar en la difusió del llibre de mossèn Josep Armengou ‘Justificació de Catalunya’, també independentista, que es va repartir en el món de l’escoltisme». Jordi Pujol va reeditar i prologar aquesta joia el 1996, dient que era «apassionant». Què diu aquest llibre de  capçalera del nacionalisme? Entre d’altres coses, el que s’ha de fer amb els catalans que parlen castellà: «L’home que a la seva terra es constitueix en introductor d’una llengua forastera (…) és un degradat i un miserable. Té obligació d’emigrar (…) ha perdut tot dret al seu país. En tot cas, només pot reclamar vuit pams de corda i un arbre mort on penjar-se. I, encara, que es podreixi penjat enlaire, sense que el seu cos espuri contamini la mare terra de la qual s’ha avergonyit».

Catalunya, en lluita com Israel. Sellarès recorda l’impacte de la seva estada a Israel amb 18 anys. En aquell temps alguns joves (com ara Josep Borrell) hi anaven per viure l’experiència socialista d’un kibbutz. Però a Sellarès li agradava un altra cosa: «Les patrulles de soldats portaven cinc fusells diferents i vestien uniformes d’orígens diversos… Era un poble en lluita i que mirava de defensar-se en un entorn hostil. (…) A mi em va colpir aquell poble en lluita». Evidentment, Sellarès creu que Catalunya està en lluita amb l’hostil «Espanya».

Justificació del terrorisme: «Guardo un respecte profund per aquella gent que, enfront de la violència de l’estat, van mirar de reaccionar. Allò volia dir que érem un país normal«. Aquella respectada gent eren d’ETA, ÈPOCA i Terra Lliure, i la «reacció» era el terrorisme. En concret, Sellarès parla de la «relació amb homes com Martínez Vendrell o Txomin Iturbe Abasolo«Martínez (si us plau, passi pel catalanitzador de cognoms) va fundar el grup terrorista ÈPOCA, i va ser condemnat per l’assassinat de Josep Maria Bultó amb una bomba al pit. Abasolo va se un dirigent etarra. Sellarès és membre de la junta d’Òmnium Cultural, que descriu la Catalunya separada com «un país normal». Sembla que pel fundador de CDC un país normal és un país de cotxes bomba i trets al clatell.

Assenyalant l’enemic exterior i la quinta columna: «El gran perill és que estiguem tan distrets amb l’enemic exterior que ens oblidem de la quinta columna. (…) Em preocupen aquests que tenim a casa«.  Sellarès parla dels «poderosos» Cercle Equestre, Pont Aeri, Godó, etc. Però nacionalistes com la Marta Alòs i el comissari Toni Soler ja han estgmatitzat els catalans lliures de nacionalisme amb llenguatge guerracivilista:«quintacolumnistes»«col.laboracionistes», «colons»…

Preparant el cop d’estat?: «L’endemà d’allò que hagi de passar (sic) hem de tenir gent que pugui controlar l’espai aeri, l’espai marítim, el terrestre i el cibernètic. Són coses que ja hem de tenir preparades, disposats per actuar. I hem de tenir la gent preparada i formada a l’estranger per a poder assumir responsabilitats». En la línia del document de l’ANC on es proposa un cop d’estat amb la presa d’aeroports i fronteres.

Imperialisme nacionalista: «les Illes i el País Valencià» són «la resta de la nació. (…) Caldrà enviar salvavides» quan arribi la secessió.

Exèrcit català i delirium tremens: «Catalunya ja té exèrcit. A Catalunya li pertoca un 20% de l’exèrcit espanyol. (…) Tenim avions, destructors, carros de combat». No comments.

Ja ho veuen: cada cop és més fàcil veure el rostre agressiu, guerracivilista i violent del nacionalisme. Aquesta gent no hi toca i fa por. Ara bé, en Sellarès sap que als catalans encara ens queda seny: «el pitjor que podria passar en aquest moment és que algú actués amb violència. Encara més: el primer que actuï amb violència haurà perdut».

És coherent això amb justificar el terrorisme, insinuar que Catalunya és un Israel en lluita constant, propagar un estat d’ànim bèl.lic, suggerir preparar-se per a un cop d’estat, assenyalar «Espanya» i la meitat de catalans com «enemics», i anunciar l’expansionisme a València y Balears?.

Encara millor: de debò és compatible el nacionalisme amb la convivència i la pau?

bastoncillo

 

 

 



Categories: En el Butifarrèndum, Huid del nacionalismo, Pensando bien

Tags: , , , , ,

20 comentarios

  1. El separatisme és una forma més de populisme, com la xenofòbia i l’antiimmigració.

    Prou nacionalseparatisme a Catalunya!

  2. Este tiparraco, demente peligroso donde los haya, fue nada menos que director general de seguridad ciudadana de la Generalidad de Cataluña entre los años 1983 y 1984. Es decir, jefe de los Mossos d’Esquadra. Lo cual indica dos cosas muy preocupantes:

    1.º El elevado grado de depravación moral de quienes le nombraron.

    Y 2.ª, que posiblemente conserve ingente cantidad de información personal sobre cada uno de nosotros, recabada durante todo aquel tiempo.

    Nunca me cansaré de repetir que esta es una sociedad enferma.

    (Un pequeño apunte: este magnífico artículo de Dolça Catalunya enlaza a otro publicado por el admirable Juan Carlos Girauta en Libertad Digital. Pues bien, lo que él en su día tradujo del catalán al español como «sapos», en el texto original de mossen Josep Armengou i Feliu significa víboras («escurçons»). Lo cual es todavía peor y más insultante si cabe. Saludos y gracias).

  3. Això ja es humiliant,aviat ens dirán que no podem parlar el castellà,cuan la gran majoría de la població catalana la parla a diari.
    L’Oriol Junqueres y Carme Forcadell ja ho van dir el castellà no serà oficial en una Catalunya independent,poc a poc això generara molts problemes y enfrontaments.
    El polítics del parlament son uns fills de puta irresponsables,han estat subvencionant l’ANC i Ómnium Cultural,a més a més fent-li propaganda desmesurada,canviant el significat de les paraules,amagant Espanya a les escoles etç…I s’atreveixen a dir que tot surt del poble???,per l’amor de déu.
    Hi ha gent que diu que en aquests pocs anys han sentit «una explosió nacional» y no saben d’on bè.
    Jo us ho dic,dels despatxos de CIU i ERC,que han aconseguit fer de Catalunya una terra d’adoctrinament industrial masiu.
    Nosaltres vam fundar Espanya junt vascos,gallegs y castellans.
    Si els castellans y gallegs han dominat la política a Espanya es perquè el catalans y vascos no hem volgut involucrarnos mai.
    Jo sòc català per part de mare y vasc per part de pare,quina es la meva única patria posible??Espanya sens dubte.
    El dret a decidir es un ultratje,perquè solament decideixen els catalans,ni tarragonins ni barcelonins,ni aranesos……….
    Cuán aquests catalans volen exercir aquest dret s’el prenen a d’altres,perquè a la ciutat de Barcelona si surtis a la consulta NO,ells no tindríen cap dret a quedarse amb Espanya,perquè ells decideixen qui es subjecte polític y qui no.
    Son uns imbècils i feixistes,estic plenament decidit a lluitar per mantenir la terra de TOTS!!

  4. CATALANISMO ES ODIO, VIOLENCIA Y FANATISMO

  5. Per mi no hi ha cap problema, si el que vol aquest païo i els seus acolits son trets, doncs a veure qui n’encerta mes. No em fa gens de por les amenaçes d’aquest tipus de gent, que segurarament, en el moment en el que se’ls apunti amb una automatica al cap, es cagaran les potes a vall. Si volen gresca, nomes han de començarla, que poden estar segurs que, d’altres la acavaran.

  6. De verdad que no había bebido ????

  7. Buenas tardes:

    No me extraña la entrevista a este fanático señor Sellarès, porque he conocido alguno igual que él, o aún peor. Viven instalados en la paranoia desde hace años y se han vuelto irrecuperables. Y creen que hablan seriamente en nombre de Cataluña…ha, ha, ha!. Buena pieza y gracias por informar Dolça.

    Gràcies a Deu, amb els meus autèntics amics, el seny preval encara sobre la bogeria…..

    Si les llevas la contraria a estos nacionalistas, que han estado sin embargo mudos en lo que respecta al 3%, te caerá un discurso bastante crispado sobre la falta de patriotismo catalán.

    Por eso desde hace muchos años puse tierra de por medio con ese tipo de gente…..al fin y al cabo no debo nada al nacionalismo, ni quiero tratos con la grosería identitaria.

    De todas maneras lo más inaudito de la entrevista es lo de “L’home que a la seva terra és constitueix en introductor d’una llengua forastera és un degradat i un miserable. Té obligació d’emigrar (…) ha perdut tot dret al seu país. En tot cas, només pot reclamar vuit pams de corda i un arbre mort on penjar-se”.

    El castellano, que se habla en Cataluña desde el siglo XV y que ha dado y continúa dando escritores catalanes insignes en esa lengua ¿es una lengua forastera?. ¡Ah! Vaya no lo sabía. Gracias por la información señor Sellarès, quizás estamos todos equivocados ¡salvo Vd. y los suyos!.

    Entonces según el señor Sellarès, una vez desalojada el 55% de la población catalana “degradada y miserable” que tiene el castellano de lengua materna, veo también a los profesores de inglés colgados de un pino…..por introducir una lengua forastera ¿o el inglés és una lengua vernácula?.

    Y entonces qué ¿todo el Universo entero aprenderá catalán o mandaremos a los almogávares a enseñarlo?.

    El señor Sellarès y sus jugosas opiniones confirman que está para ponerle una camisa de fuerza y trasladarlo urgente al frenopático, dónde podrá continuar predicando y salvando la patria catalana entre paredes mullidamente acolchadas.

    Mientras nos entretiene con sus tonterías autoritarias, el molt imputable Jordi Pujol, su compañero fundador del partido Convergència, podrá poner a salvo las ganancias de tantos años al frente del poder.

    Un saludo.

  8. Sinceramente, cada vez veo más claro que, en un futuro no muy lejano, los hispanohablantes de Cataluña seremos repudiados y señalados… Qué lástima, especialmente por Barcelona, que podría ser una capital europea y mundial y se está convirtiendo en una ciudad aldeana, incapaz de atraer, como antes, a los mejores escritores, músicos, dibujantes…

    • ¡Ni de coña Trenchs! ¿Que acaso piensas que vamos a dejarnos repudiar y señalar….? Al contrario, este descubrimiento del fascismo y la xenofobia de la cara más oculta hasta estos años del nacionalismo catalán y del catalanismo político, que se está descubriendo ahora por parte muchos catalanes y catalanas, va ha hacer que nos movilicemos, nos unamos y no nos dejemos avasallar. Juntos defenderemos la democracia y la libertad.

      Una sociedad democráticamente débil es presa fácil de aquellos que quieren destruirla para imponer su dictadura. Sólo el pueblo puede salvarla. Despierta, Contacta y Movilízate (DECOMO). Te estamos esperando.

  9. Otro que quiere la independencia por algo.

    Año 2012 es investigado por la oficina antifrau.

    Las subvenciones recibidas de la Generalidad son ingresadas en una cuenta [bancaria] personal a nombre del presidente de la Fundació [Miquel Sellarès]. Los movimientos de esta cuenta no han sido facilitados a esta Sindicatura’.

    Una actitud que los inspectores observaron con asombro pues los traspasos de la cuenta personal de Sellarès a una cuenta de la fundación eran ‘por importes inferiores a los transferidos por la Generalidad’. La Sindicatura no fiscalizó el dinero que el CDP recibió de la Diputación ya que este organismo no depende de la Generalidad.

    Desvío de dinero público

    Por otro lado, la OAC también ha puesto el ojo en los préstamos a entidades bajo control de Sellarès que se hicieron desde la fundación, con el propósito de financiar con dinero público actividades privadas. Esta posible financiación irregular ya fue señalada por la Sindicatura de Cuentas.

    El informe apuntó que al menos existían dos préstamos que la fundación había concedido al Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC), que dirige el propio Sellarès. Una entidad dedicada a emitir informes sobre seguridad y que entre sus propuestas figura la de expulsar de Cataluña a la Policía Nacional y la Guardia Civil

  10. Este tio es terrorista camuflado en el nacionalismo catalán. Este tío es un extremista. Este tío es un peligro que este suelto y hay que enviarlo a Siria, o a Kiev, o Irak, a que desahogue su mala leche. Este tio un día le da la vena, y se carga a todo aquel que hable castellano. A este tío hay que encerrarlo por apología del terrorismo, Esto es una bestia parada fascista de lo peor. NI en mis tiempos de internado rodeado de falangistas, monjas, y entregados al régimen en al dictadura de Franco,, me encontré con tipos así.¡¡a la carcel ya!!

    • Ese tío es un sudnormal que debería estar en un manicomio y con una patada bien dada en cierta parte del cuerpo. Me llamaran violento…pero es que la paciencia tiene un límite y ya revuelve la moral oir tanta tontería…y encima se las creen ellos y los borregos que los siguen. En ningún otro país pasa esto.

  11. a estos le va a pasar los del 1934. » El pueblo de que se olvida de su historia, seguramente volvera a repetirla «

  12. Simplemente, este individuo pide a gritos una habitación en un psiquiátrico, soy médico y veo claramente que esta » tarao «.

  13. El problema es la cantidad de alcohol en sangre de ese idiota. Me hace gracia lo del Ejército catalán, ¿quién va a conducir los carros de combate? ¿quién pilotará los aviones? y, ¿podría Sellarès explicar a la peña que «destructors» va a tener Cataluña cuando la Armada Española no tiene ni uno? ¿Le valen barquitas de El Retiro? Naturalmente en cuanto Sellarès vea que su persona corre el más mínimo riesgo, piernas le van a faltar para correr. ¿Quiere carros de combate? Pues vaya a Extremadura a buscarlos; bajo su responsabilidad.

    • Es que conocidas las identidades de los grandes estadistas mundiales con los que ha estado rodeado este pobre desgraciado, no me extraña que todos esos pequeños detalles le hayan pasado desapercibidos.

  14. Nada nuevo, otro retrasado mental que llegado el caso deberá lavar sus propios orines de sus pantalones.

  15. Tenemos la ventaja de que son COBARDES. Su imagen es la de Rafael Casanova, un cobarde que huyó del sitio barcelones, disfrazado de fraile y con certificado de defunción FALSO.
    La fuerza se le va por la boca.
    O como dicen en Chile:
    «A los tontos hay que decirle que son fuertes, porque haciendo fuerza SE CAGAN.»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.