Pau Guix: el «cop d’estat programat» per l’ANC copia el de Largo Caballero el 1934.

I ja sabem com va acabar. Ho recorda el dramaturg en un valent i magistral article al diari Crònica Global.

FORCADELL MAS

Crònica Global s’està convertint en el mitjà de referència pels catalans lliures de nacionalisme. Professionalitat, anticipació, respecte, rigor i valentia. A banda de les notícies, els seus col.laboradors d’opinió són plens de sentit comú, i no tenen por de dir el que està passant a Catalunya. És el cas d’en Pau Guix.

Guix recorda que «dos fets a Catalunya aquestes darreres setmanes ens han fet esgarrifar»:

1) El «cop d’Estat programat» de l’ANC, aprovat per 20.000 persones aplegades «al Tarraco Arena amb una estètica que feia una galdosa fortor al Camp Zeppelin de Nuremberg». Segons Guix, és un «full de ruta cap a l’odi i des del ressentiment» que copia «el full de ruta colpista de Largo Caballero de 1934, de títol Instrucciones socialistas para iniciar la sublevación armada contra la República».

2) La creació de Nova Terra Lliure, «entitat filoterrorista i filofeixista que feia una crida a “sortir a caçar españolitos”».

El dramaturg català, alarmat per aquestes bogeries, fa una recomanació a la «malintencionada i totalitària al·lucinació col·lectiva que ha esdevingut el reaccionari independentisme català, personificat bicèfalament en la senyora Forcadell i en el senyor Mas«: «Que abandonin el seu malastruc full de ruta i treballin per l’entesa i per a la societat, des del respecte, des de la integració, des de l’enteniment, des del seny i des del servei públic i els interessos generals de tota la societat i no dels seus particulars, pel bé de tots els catalans».

Si no ho fan, és probable que Catalunya visqui un «somni fosc» aviat.

Llegeixin l’article d’en Pau Guix i gaudeixin de la seva penetració artística.

bastoncillo



Categories: Huid del nacionalismo, Pensando bien

Tags: , , , , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.