El separatisme vol un màrtir: el curiós cas de l’indepe de Mestalla

Cal alimentar el victimisme i el ressentiment, motors del nacionalisme.

raholamartín

Rahola: «Au Rafa, que ja tenim màrtir. T’ha agradat la mani que t’he muntat?» Rafel: «Sí , però perquè rieu tots tant? No m’estareu utilitzant, oi?

Ja sabem que la ideologia nacionalista -com qualsevol ideologia- tot ho envaeix: política, cultura, ensenyament, universitat, mitjans de comunicació, religió… i també els esports. Pel nacionalista, la «nació» és el seu ídolet. Requereix entrega total, tots els aspectes de la vida es posen al servei del petit déu. Quan la ideologia s’escampa massa, part de la societat es desequilibra, perd el sentit de la realitat i gronxa cap a la crispació. Això és el que està passant a casa nostra. Veiem un exemple.

En Rafel Martín (si us plau, passi pel catalanitzador de cognoms) és un noi de Cadaqués. Cadaqués està a Girona, però ell és del F.C. Barcelona. Tot i això, hom diria que el futbol no és allò que més li agrada del Barça, sinó la política: acostuma a anar al camp amb una cubana al coll. En Rafel va anar a València a donar suport al seu equip (o a la seva «nació»?) a la final de la Copa del Rei contra el Reial Madrit. I va tornar amb un blau a l’ull. Sembla que va fer el hooligan llançant objectes al camp, no es va voler identificar a la policia, es va revoltar i va passar la nit a la garjola. Al matí la policia el va deixar anar després de presentar la corresponent denúncia. La versió d’en Rafel és diferent: ell anava a pixar i la poli el va estomacar per dur una cubana al coll. Per això ha posat una denúncia als Mossos 2 dies després del partit.

Qui té raó? Ens ho imaginem, però deixarem que ho digui el jutge.

El que ens interessa, a més de desitjar que en Rafel es guareixi aviat de les contusions i del nacionalisme, és la reacció del nacionalisme català. En Quico Homs, el metternich de Vic, fa temps que diu en privat que al nacionalisme li cal un màrtir. Potser han volgut fer-ne un del pobre Rafel:

– La Rahola ha fet el que sap: dir troles (per això li van fer aquesta cançó) i incitar a l’odi. Diu al twitter que es tracta d’un cas de «xenofòbia anticatalana» i que «tots els catalans que estimem Catalunya donem suport» a en Rafel. Tot això després d’haver tuitejat amb alegria «la Xiulada a l’himne espanyol i al rei Juan Carlos». Això no és «xenofòbia antiespanyola»? L’«espanyansroba» que tant li agrada repetir a la Rahola tampoc no ho és? I els catalans que pensem que Rafel s’ha d’aclarir amb el jutge no estimem Catalunya? Potser som catalans dolents?

– En Xavier Sala-i-Martín (si us plau, passi pel catalanitzador de cognoms), l’americà de les americanes de domador, ha twitejat una manipulació en anglès: «The Spanish police assaults a young Barcelona soccer fan for showing a Catalan flag«. La cubana és la bandera catalana? I com sap que la versió d’en Rafel és certa, i no la de la policia?

– I ara la grossa: el president Mas ha trucat en Rafel per donar-li suport. Ha trucat a la innocent senyora Quintana, que va perdre un ull per un tret dels Mossos? Ha trucat també a les famílies dels 4 morts per intervencions del Mossos? O als ferits en manifestacions del 15-M? I si resulta que té raó la policia, senyor president? Però quin tipus de president és vostè, que només ho vol ser dels nacionalistes?

El nacionalisme ha sembrat odi i rancúnia amb l'»espanyansroba», «ens volen aixafar», «ens volen residuals» i «no ens deixen votar». Entre els mateixos catalans, i amb la resta d’espanyols. Ara vol un màrtir. Malhauradament el màrtir ja és la dividida i estomacada societat catalana, martiritzada pel nacionalisme des de fa 40 anys.

20140416-103808.jpg

 



Categories: Huid del nacionalismo, Pensando bien

Tags: , , , , , ,

9 comentarios

  1. Me parece lamentable q se defienda al ultra este que a mi entender se ha pasado tres pueblos con la policia..pero como bien dice el articulo sera juez quién decida pero lo verdaderamente lamentable es el antiespañolismo q aplauden crean y foentan estos q viven del pueblo. .español…pues nada si al final teneis indrpendencia hambruna para los catalanes y las empresas catalanas q esten en españa y europa pues a pagar impuestos y a cerrar sus puertas por que como es evidente seran empresas extranjeras …

  2. la verdad,eh mirar bien la foto,,no parecen personas normales,tienen cara de fumaos¡¡y si la latrhola esta cerca,,esa chupa,,no se el que pero chupa,,esa no se mueve gratis.

  3. La Rahola es va manifestar pels 3 morts que hi ha hagut darrerament a Catalunya a mans dels mossos?

  4. Doncs sort ha tingut el tal Rafa, a Catalunya l’enganxen els mossos i ja hauria passat a «millor vida».

  5. Lo de la Rahola la trolera ya no extraña a nadie, pero lo del próximo Premio Nóbel de Economía X. Sala tampoco tiene desperdicio. Es toda una moda de toda esta tropa sacar licenciados o pseudoctores, con títulos reales o no -ésto tanto da- para que suelten las más variopintas tonterías en los medios de comunicación adictos al régimen, sólo por el pretendido pedigree del título universitario, cuando éste sólo garantiza teóricamente el haber impartido/aprendido unas materias regladas determinadas. Nada más. No siendo, por tanto, ninguna garantía de veracidad o ecuanimidad de lo que suelta el/la interfecto/a por su boca, y que es aceptado inmediatamente como un precepto divino por la tribu. Verbigracía, entre muchísimos otros, Alfred «manito» Bosch.

    • A parte de lo de llamar a la cubana «Catalan flag», si un americano despistado entra en el twit de este personaje (cosa que dudo), llegará a una de estas dos conclusiones: o solo uno de los 20.000 » Barcelona soccer fan» llevaba la «Catalan flag» y por eso fue «assaulted» o la policia es tan tonta que dejo sin «assault» a 19.999 fans con la «Catalan flag».

  6. Rafel…….:has tenido muuucha suerte.Si esto te pasa en Barcelona(con la bandera española por supuesto)y en lugar de ser(la casposa policia española)hubieran sido los simpaticos»Mossos»del «Molt Honorable & Cia.»ahora probablemente serias cadaver.Enhorabuena Rafel….

  7. En cat, por un ojo morado te llama el president de la comunidad autónoma, y por perderlo, caso Quintana, ni siquiera te llama un funcionario. Y despues dicen q una hipotética cat indepe seria más justa. Falso. No se puede construir nada bueno, basados en mentiras, manipulación, ‘preferentismo’, sectarismo y odio, donde una agresión sea del tipo q sea valga más q otra por el simple hecho de q estes alienado o dejes de estarlo con el que esta en el poder. Al final descubriremos que en el resto de España se respira más libertad y confraternidad entre conciudadanos que en cat. Quien lo diría.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.