Un cineasta nacionalista compara «Espanya» amb un maltractador.

Comparen l’actitud d'»Espanya» amb la violència masclista.

angel puado

Un tal Ángel Puado (madrileny, resident a Alacant i sembla que pancatalanista… si us plau, passi pel catalanitzador de cognoms) ha fet un curmetratge per «reflectir» la relació entre «Catalunya» i «Espanya». El video comença i termina amb Els Segadors, amb la pacífica estrofa del «bon cop de falç».

Ella, una valenciana obligada a parlar castellà, vol deixar el seu marit, un espanyol intolerant. La raó? «Mai no m’has estimat», «no em respectes», «m’ofego»… El marit, amb crits i agresivitat que contrasten amb la dolçor de la dona, s’hi nega per activa i per passiva, i maltracta la seva parella obligant-la a parlar en castellà («parla normal!») i a acceptar la convivència. Quan el protagonista veu que la voluntat d’ella és ferma l’amenaça en fer-li la vida impossible si finalment l’abandona.

És miserable comparar la situació creada pel nacionalisme («Espanya ens roba», «ens volen aixafar», «subvencionem Espanya», «ens volen residuals», «ens colonitzen», «ens neguen drets») amb la violència masclista. És insultant acusar «Espanya» de fer xantatge emocional a «Catalunya».

És ofensiu comparar les tensions nacionalistes amb un divorci entre «Espanya» i «Catalunya». Catalunya és Espanya, com és Europa, i ningú no pot privar els catalans de la seva identitat, en nom d’una ideologia negativa que va destruir Europa dos cops al segle XX. O potser hem de dir, senyor Puado, que va deixar Europa com una «família desestructurada»?

Algú li hauria de dir al sr. Puado que els seus jocs fan mal a la societat. Un cop més, el nacionalisme insulta per crispar la gent i radicalitzar-la. Incitar a l’odi no afavoreix el bé comú del catalans.

dolca



Categories: Huid del nacionalismo

Tags: , , ,

4 comentarios

  1. MADRILEÑO, RESIDENTE EN ALICANTE … BUFFF … DE ESOS ESTÁ LLENA CATALUÑA, Y LA MAYORÍA DE INADAPTADOS ACOMPLEJADOS ENTRARON A ERC, CIU, CUP … POBRES APÁTRIDAS

  2. alguna asociación de mujeres progres debería denunciar al director por trivalizar el tema dle matrato.

    Es una vergüneza. Menos mal que en Europa no se enteran, pq si no nos echan a todos juntos.

  3. Otro que me va a quitar trabajo … ¡Había una vez, un circo …!

  4. L’Angel xucla i xucla molt
    I no fa res per la societat
    Aquest neng està ple de maldat
    És un espanyol crescut tort

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.