Les amistats perilloses del Club Català.

Quan alguns nacionalistes s’entrenaven amb els amics alemanys.

ESTAT CATALÀ 3

Aquestes són les «estructures d’Estat»?

El setembre de 1936 gent de l’òrbita de Nosaltres Sols! (grup nacionalista paramilitar), membres del Club Català (un altre grup nacionalista, esquerrà i militaritzat) van fer entrenaments militars a una finca que tenia en secret al Montseny el servei exterior del Partit Nacionalsocialista dels Treballadors Alemanys (NSDAP), el partit nazi alemany.

Déu meu, quines amistats…

dolca



Categories: Historia, Huid del nacionalismo

Tags: , , , , , ,

6 comentarios

  1. Crec que hauriem de repassar una mica d’història, vull dir que el que va passar és que en aquest país vam estar 40 anys amb un dictador que va massacrar un país i que si no m’equivoco era el de l’España Unida i Unica. I que pel que he llegit era amic d’aquests Nazis que dieu.
    No se on poden estar els d’aquesta foto, però si en alguna ocasió van defensar el govern democràtic d’aquest país de llavors (2a Republica) poder han acabat fusellats, en camps de concentració dels Nazis i segurament no els va enviar ningú que portés una senyera amb estrella.

    Hi han moments que maquillar la història es perillós (sisplau llegiu una mica i formeu-vos)

    • Massacrar? Quin pais? Catalunya? Recordes com rebien en Franco les comarques quan venia a visitar-les? Nazi ja saps que no ho era. Va donar passaport a 40.000 jueus. Els que s’entrenaven amb els nazis eren els de la cubana. Has mirat l’entrada d’allò que deia Macià a la revista d’Estat Català? Està força bé. Nazi a tope. Dir que el govern de Companys era democràtic és entendre la democràcia com el sistema de les txeques, els paseillos, la prohibició del culte etc? Aquests eren els que portaven la cubana, nano.

      Si us plau, llegeix una miqueta i forma’t
      Jordi

    • Apostaria que és fotoshop del Front d´Aragó: Los Monegros amb la banda de Durruti i Ascaso desprès de que Companys els hi dongues el poder anant cap a Zaragoza. Crec que pot ser allà pel paisatge de fons.

    • se’t veu el plumero!!!! en la guerra hi van haver coses molt dolentes per tots els bandos. Però el que li va donar la ma a Hitler va ser Franco.

  2. eh!!! quina colla de Franquistes!!!! sort que van perdre la guerra sino haguessim tingut 40 anys de dictadura franquista!!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.