El Parlament de Catalunya no vol tenir l’escut més antic de la Península.

«Perquè porta una corona reial», diu l’Armand de Fluvià.

Principat de Catalunya

L’heraldista nacionalista ja havia assenyalat que som l’única autonomia d’Espanya que no té escut, perquè l’article 8 del nou Estatut no el recull. «Em fa vergonya que Catalunya renunciï al seu escut», diu avui a La Vanguardia.

«Pel que fa al timbre del nostre escut – o sigui, el que hom posa al damunt seu per indicar la categoria del seu propietari- aquest ha d’ésser una corona reial», diu el sr. Fluvià. Notem també que la corona està rematada per una creu.

I és clar, la corona reial vol dir que tenim rei. Que és el rei d’Espanya, successor del rei d’Aragó. N’Armand diu que no cal tenir-ne per posar la corona. Però el cert és que pels polítics nacionalistes ara tenir rei no toca, i tampoc toca ser Espanya.

La qüestió és inventar-se el passat, o no fer-ne esment quan va contra la ideologia.

dolca



Categories: Historia

Tags: , ,

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INFORMACIÓN BÁSICA SOBRE PROTECCIÓN DE DATOS:

  • Responsable: Dolça Catalunya
  • Finalidad: Gestión de suscripciones al blog y moderación de comentarios y el envío de boletines de noticias.
  • Legitimación: Consentimiento del interesado
  • Destinatarios: Los datos se comunicarán a Cloudflare Inc. (mejora rendimiento web; acogido a los acuerdos EU-U.S. Privacy Shield). No se comunicarán otros datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Información adicional: Puede consultar la información detallada sobre la protección de datos en política de privacidad.